В Україні відповіли на гучне звинувачення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні відповіли на гучне звинувачення щодо Криму

В Україні відповіли на гучне звинувачення щодо Криму
Джерело:  interfax.com.ua

У Службі безпеки України спростували заяву Федеральної служби безпеки Росії про нібито проникнення українських диверсантів в анексований Крим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
"Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити. Я можу вам точно сказати", - сказав в коментарі агентству радник глави СБУ Юрій Тандит.
"Тому фактично з цієї точки зору можу заяву ФСБ або Міністерства оборони повністю перевернути. Тобто ми не будемо силою повертати нашу територію. Вона наша і так, по праву володіння", - додав Тандит.
Радник глави СБУ підкреслив, що "в Криму живуть громадяни України, і ми не можемо і не маємо права кому-небудь робити боляче або тим більше на когось нападати".
"Ми спростовуємо цю інформацію (заяву ФСБ РФ про нібито запобігання спробам прориву в Крим ДРГ з бійців спецпідрозділів Міноборони України - Ред.). Я лише кажу, яка причина. Ми не повертаємо силою нашу територію", - додав Тандит.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель у ході зіткнення російського військовослужбовця.
Нагадаємо, відомий журналіст Денис Казанський розповів, чому в Росії поширюють чутки про українських диверсантів, яких нібито розшукують в Криму.
Раніше народний депутат України Антон Геращенко припустив, що російська сторона 7 серпня блокувала рух на адмінкордоні з анексованим Кримом, щоб зупинити спробу втечі дезертирів.
Водночас низка кримських ЗМІ поширили інформацію про впровадження на території півострова плану «Фортеця» для розшуку п'ятьох людей у ​​камуфляжній формі.
Критична ситуація на адміністративному кордоні з півостровом виникла рано-вранці 7 серпня, з того часу російська сторона по кілька разів на день міняла режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи їх, то відновлюючи його повністю або частково. Російська сторона не коментувала ситуацію з пропуском на адмінкордонах.
Вранці 10 серпня окупаційна влада Криму прийняла рішення відкрити пункт пропуску "Каланчак", який був заблокований кілька днів.
При цьому в мережі почали з'являтися відео, на яких видно, як Росія стягує військову техніку до Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?