Космічний корабель "Правого сектора": соцмережі висміяли звинувачення спецслужби Путіна щодо Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Космічний корабель "Правого сектора": соцмережі висміяли звинувачення спецслужби Путіна щодо Криму

Космічний корабель "Правого сектора": соцмережі висміяли звинувачення спецслужби Путіна щодо Криму
Джерело:  online.ua

У мережі висміяли заяви Федеральної служби безпеки Росії, яка перебуває під юрисдикцією президента РФ Володимира Путіна, про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Журналіст Сергій Костеж в Facebook нагадав, що подібні звинувачення Німеччина адресувала Польщі перед початком Другої світової війни.
"31 серпня 1939 року офіційний Берлін заявив, що "польська ДРГ" нібито напала на прикордонний пост Німеччини... Ну ви зрозуміли, так?"
Нардепу Дмитру Ярошу дії російських спецслужб також нагадали дії нацистської Німеччини перед нападом на Польщу.
"Імперська ФСБ звинуватила українське ГУР в підготовці масштабних терактів в окупованому Криму... Ця заява нагадує початок Другої світової війни і "захоплення поляками" радіостанції в місті Глейвіц. Спочатку "мирна хода" РПЦ по українській землі, потім невдалий "замах" на жирного сепара Ігорка. Нарешті, активізація бойових дій по всьому сходу України... Але нічого. З нами Бог і тисячі добровольців! Слава Нації! Смерть Російської Федерації!"
Волонтер Мирослав Гай зазначив:
"Хто встиг виїхати з Криму - пощастило..."
Кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв звернув увагу, що Росія заплуталася в своїх версіях звинувачень в бік України.
"Спочатку в Криму шукали дезертирів, які втекли зі зброєю з в / ч. Потім диверсантів. А тепер виявляється, що Україна готувала теракти! А також Україна напала на позиції ВС РФ в Криму, вела кульовий та артилерійський вогонь, а Росія всі ці дні про цей факт мовчала... Довго придумували, і сюжет такий, що, може, залучали Прилепіна".
Журналіст Олег Константинов згадав про ще один епізод в історії, коли СРСР висунула подібні звинувачення фінському уряду перед вторгненням до Фінляндії 30 листопада 1939 року.
"За повідомленням Генерального Штабу Червоної Армії сьогодні, 26 листопада, о 15 годині 45 хвилин, наші війська, розташовані на Карельському перешийку біля кордону Фінляндії, біля села Майна, були несподівано обстріляні з фінської території артилерійським вогнем. Загалом було здійснено сім гарматних пострілів, внаслідок чого вбито троє рядових і одного молодшого командира, поранено сім рядових і двоє з командного складу. Радянські війська, маючи суворий наказ не піддаватися провокації, утрималися від відповідного обстрілу... Зважаючи на це Радянський уряд, заявляючи рішучий протест з приводу того, що сталося, пропонує фінляндському уряду негайно відвести свої війська подалі від кордону на Карельському перешийку - на 20-25 кілометрів, і тим запобігти можливості повторних провокацій".



Раніше повідомлялося, що

в Службі безпеки України спростували заяву Федеральної служби безпеки Росії про нібито проникнення українських диверсантів в анексований Крим

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?