Волонтер підірвала мережу правдою про злочини на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Волонтер підірвала мережу правдою про злочини на Донбасі

Волонтер підірвала мережу правдою про злочини на Донбасі

Волонтер Лілія Українська розповіла про злочини, які скоювали українські військові в зоні АТО на Донбасі
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера.
"Уже не секрет, що багато хто пішов воювати не заради своєї країни. Не за свій дім або сім'ю! Вони прийшли сюди заради наживи! В підрозділи потрапляли люди від 5 вищих освіт до 5 ходок. І почалися грабежі, розбої, крадіжки людей з метою викупу, мародерство, вбивства.... Ні, вони не сепаратистів чіпали. Вони чіпали всіх, у кого був достаток. До мене, як волонтера, почали звертатися люди, з криками про допомогу: забрали машину, пограбували, викрали техніку ... Я в жаху розуміла, що це роблять "наші", - написала вона.
"Розповісти вам, як дюжина військових вкрали молоду дівчинку і 10 днів її гвалтували, поки дитина не померла... Розповісти, як мені прикладом били в машину і вимагали берці...? Ти ж волонтер! Давай допомагай! Розповісти, як збройні люди приходили до закладів Маріуполя і приставляли курок до скроні господаря, змушували їх годувати. А потім протягом місяця, кожен день, влаштовували там гулянки. Як гальмували на дорогах кожну проїжджу машину і брали з людей данину. Як брали участь в рейдерських захопленнях? Як тримали людей в підвалах і били, вимагаючи гроші? Неприваблива правда? Мерзенна, так? Але це було! І ми деякі підрозділи стороною об'їжджали. І дружили з тими, хто міг нас захистити від цього свавілля", - розповідає Українська.
За її словами, на базах військових знаходили шприци, пляшки спиртного і багато іншого.
"А коли ці "герої" з'їжджали з сектора при першій же небезпеці - на їх базах ми знаходили шприци, пляшки спиртного, усяку шмаль і гори коробок від новенької техніки з торгових центрів Донецька тощо міст. В якийсь момент мені стало страшно, що наша армія перетворюється на дзеркальну копію армії ДНР. Я не хочу захищати нашу владу! Вони багато роблять неправильно! Але перш ніж за когось заступитися - спробуйте дізнатися чи варто... у 90% випадків, ці "герої" заслужили два довічних! Я не рівняю всіх військових під загальну гребінку. Пишу лише про тих, хто творив свавілля. Вони були майже в кожному підрозділі. У сім'ї не без виродка", - зазначила волонтер.
Пізніше в Facebook Українська уточнила, що злочини, про які вона розповіла, мали місце в 2014 році.
"Нікому ця правда не потрібна! Мене рвуть на частини наші і не наші ресурси. Причому вже перекручують мій пост, як хочуть. Я не писала про конкретний підрозділ, адже випадки були майже в кожному .... І добробатах і ЗСУ та НГУ... і це зовсім не означає, що я мала на увазі всю нашу армію. Це випадки, які траплялися на самому початку війни в 2014 році. Але вони були і це правда! Чи готові ми до правди? - ні!!! Багато хто віддає перевагу тому, щоб жити в рожевих окулярах!"
Нагадаємо, зараз в Києві проходить суд у справі про злочини на Донбасі бійців патрульної служби "Торнадо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?