У Криму заговорили про війну з Україною: в мережі наростає тривога
Категорія
Політика
Дата публікації

У Криму заговорили про війну з Україною: в мережі наростає тривога

У Криму заговорили про війну з Україною: в мережі наростає тривога
Джерело:  РІА Новини

Віце-спікер окупаційної Державної ради Криму Ремзі Ільясов, посилаючись на резолюцію ООН, заявив, що нібито поява "українських диверсантів" на території анексованого півострова варто розцінювати як негласне оголошення війни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
«Відповідно до резолюції ООН про визначення агресії, все це є актом агресії, а з огляду на те, що за цією спробою диверсії, спробою державного тероризму стоїть Міністерство оборони України, це можна розцінювати, по суті, як оголошення війни», - сказав Ільясов, додавши, що Росія залишає за собою право вжити відповідних заходів відповідно до національної військової доктрини.
У зв'язку з такими заявами окупаційної влади Криму в мережі наростає тривога.
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав в Facebook:
"Російські спеціальні органи практично повністю копіюють методи часів НКВС-МДБ-КДБ СРСР. Твердження ФСБ РФ про те, що мовляв, з території материкової України на територію окупованого Росією Криму прорвалися диверсійні групи МО України не що інше, як прикриття ФСБ Росії вчинених або планованих ними на території Криму злочинів. У другому випадку, можливо, розпочата провокація може послужити для обґрунтування більш масштабних агресивних дій по відношенню до України з боку Росії. Звичайно, все це виглядає примітивно... Але коли такі дрібниці зупиняли кремлівських виродків?"
Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав заяву ФСБ РФ продовженням гібридної війни Росії проти України.
"Істерична і брехлива заява ФСБ щодо запобігання ними «терактам» в Криму, нібито підготовленим нашою розвідкою - ще один елемент гібридної війни проти нашої країни. Істерична і брехлива заява Федеральної служби безпеки РФ не має ніяких підстав, крім спроб окупантів нагнітати і загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях. За останній рік жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони не був затриманий на окупованій території АР Крим. Це провокаційне марення ФСБ є елементом гібридної війни, яку веде Росія проти нашої країни".
Журналіст Бачо Корчилава нагадав, що подібні інформаційні провокації Росія влаштовувала перед початком вторгнення в Грузію в 2008 році.
"Багато хто, прочитавши заяву російського ФСБ про те, що відбувалося вчора в Криму, можуть порахувати, що хлопці остаточно з'їхали з глузду. Але, на жаль, це не так, вони просто і далі влаштовують цілеспрямовані інформаційні провокації, аналогічно тим, які не раз влаштовували на пострадянському просторі. Мало хто знає, що передувало подіям 8 серпня в Грузії. Якраз такого роду інформаційні провокації з боку Росії. І світ переконували в тому, що грузини з'їхали з глузду і готуються напасти на Росію. Тільки панове ФСБшники в цей раз перестаралися і зробили фігню. Скажімо була група і було щось, ну добре перекидалися війська з району в район, але тільки панове поясніть мені ідіоту, навіщо тоді по півострову, зокрема по Сімферополю (там моря немає) тягати комплекси берегові комплекси "Бастіон", призначені для ураження з берега надводних цілей. Або там Крим і з моря атакували? Загалом все як завжди, дороги і дурні".
Журналіст Сергій Костеж висміяв чергову вигадку Росії:
"Це ще крутіше, ніж моджахед Яценюк, який особисто заколював полонених росіян в Чечні. Градус психозу в Росії зростає, і, очевидно, до нього схильні навіть його кремлівські творці. Що в чомусь, напевно, і добре".
Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України.
У Службі безпеки України заяву ФСБ РФ спростували.
Однак президент Росії Володимир Путін назвав нібито спроби "українських диверсантів" здійснити теракти в окупованому Криму "дурною і безглуздою акцією" і пообіцяв, що вони не залишаться без уваги.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?