Скільки сил Росія зібрала біля кордонів України: військові дали оцінку
Категорія
Політика
Дата публікації

Скільки сил Росія зібрала біля кордонів України: військові дали оцінку

Скільки сил Росія зібрала біля кордонів України: військові дали оцінку
Джерело:  Крим.Реалії

У  Генштабі Збройних сил України  заявили, що в Росії не спостерігається потужних наступальних угруповань, які були б здатні ефективно діяти в глибині території України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Крим. Реалії.
За словами керівника прес-служби Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, у противника є лише тактичні сили, завдання яких тримати в напрузі українських військових.


«Фактично сьогодні ми не очікуємо наступу на сході нашої країни з боку Росії, але приводів для заспокоєння немає, тому що російсько-терористичні війська постійно ведуть обстріли не тільки позицій ЗСУ, а й населених пунктів, розташованих в районі АТО», - сказав він.
За даними представника Генштабу, на Донбасі українськії армії протидіє тридцятитисячне угруповання бойовиків, якими керують кадрові російські військові.
«Якщо ми говоримо про Донбас, то це близько 30 000 - це особовий склад першого і другого армійських корпусів збройних сил Російської Федерації. Всі керівні посади, від командира корпусу і закінчуючи рівнем командира роти, командира взводу, займають кадрові російські військові», - сказав Селезньов.
За його даними, в окупованому Криму знаходиться близько 30 000 російський військових. Останні переміщення військової техніки на півострові Селезньов пов'язує з навчанням росіян і підготовкою до наймасштабніших нинішніх військових навчань «Північний Кавказ 2016», які повинні відбутися у вересні цього року.
Нагадаємо, раніше  ФСБ Росії заявила нібито про запобігання спробі "українських диверсантів" здійснити теракти в окупованому Криму.
Однак  в Службі безпеки України спростували заяву Федеральної служби безпеки Росії про нібито проникнення українських диверсантів в анексований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?