Бойовики ДНР загинули через "посилки військторгу": з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР загинули через "посилки військторгу": з'явилися подробиці

Бойовики ДНР загинули через "посилки військторгу": з'явилися подробиці

Бойовики ДНР на Донбасі зазнали втрат через старі протитанкові ракети, надіслані їм з російського «військторгу».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата, координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.
«Командування «1-го армійського корпусу» ДНР висловило претензії Генеральному штабу Збройних сил РФ у зв'язку з поставкою на початку серпня з Росії значної кількості протитанкових ракетних комплексів з протитанковими ракетами, більшість з яких виявилися непридатними до використання в зв'язку з закінченням терміну експлуатації» , - повідомив він.
За даними Тимчука, в своїх секретних повідомленнях бойовики заявили, що «при випробуванні цих ПТРК, в результаті розриву ракети під час стрільби, загинуло кілька бойовиків».
Крім того, стало відомо про заборону Генштабом РФ російським бійцям вести будь-яку зйомку на Донбасі.
«Керівництвом ГШ ЗС РФ дано вказівку про повну заборону проведення російськими військовослужбовцями на Донбасі фото- і відео- зйомки, щоб уникнути можливого витоку інформації про їхню присутність в регіоні», - резюмував він.
Як відомо, "військторг" - іронічне позначення військової техніки, устаткування і спорядження з Росії, яке поставляється бойовикам. Воно з'явилося після заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що військове спорядження "зелених чоловічків", які проводили анексію Криму (насправді - військовослужбовців РФ) «можна купити в будь-якому військторзі».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про загибель на Донбасі українського бійця-добровольця, відомого своїм блогом про події в зоні бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?