Українські прикордонники врятували колишнього "президента" Придністров'я: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Українські прикордонники врятували колишнього "президента" Придністров'я: з'явилися подробиці

Українські прикордонники врятували колишнього "президента" Придністров'я: з'явилися подробиці
Джерело:  Newsmaker

Прикордонники Одеського загону морської охорони

врятували катер з чотирма людьми, одним з яких був колишній "президент" невизнаної Придністровської Молдавської республіки Ігор Смирнов.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на молдавський сайт Newsmaker.md.


Інцидент стався пізно вночі 5 серпня. Близько 23.00 одеським прикордонникам надійшов дзвінок з проханням про допомогу. Капітан катера повідомив, що в п'яти милях від берега у нього вийшов з ладу основний двигун, і його відносить у відкрите море. Через 20 хвилин катер морської охорони прибув на місце події і відбуксирував плавзасіб в Іллічівський рибний порт. На цьому інцидент був завершений.


Як доказ молдавське ЗМІ наводить фотографію, опубліковану прес-службою Держприкордонслужби України, на якій видно людину, схожу на Смирнова. Зокрема, схожість обумовлена ​​борідкою чоловіка з сивим і чорним волоссям.


Крім того, "заступник міністра закордонних справ" невизнаної ПМР

Дмитро Паламарчук

у Facebook прокоментував публікацію, зазначивши, що достовірності події додає назва врятованого катера - Janet, адже дружину Смирнова звуть Жанетта.


У прес-службі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України агентству

Інтерфакс-Україна

спростували, що серед врятованих того дня людей був Смирнов.


Відзначимо, що Ігор Смирнов очолював невизнану республіку Придністров'я з 1990 по 2011 рік. За даними джерел агентства в керівництві ПМР, останнім часом Смирнов перебував у Швейцарії.


Раніше повідомлялося, що у

невизнаному Придністров'ї впровадили кримінальне покарання за "заперечення або спотворення позитивної ролі Росії" в підтриманні миру на Дністрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?