Загострення на Донбасі: в ООН озвучили рекордні цифри загиблих
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі: в ООН озвучили рекордні цифри загиблих

Загострення на Донбасі: в ООН озвучили рекордні цифри загиблих
Джерело:  online.ua

У липні 2016 року кількість мирних мешканців, загиблих в ході бойових дій на Донбасі, досягло рекордної з серпня 2015 року позначки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Управління ООН з прав людини.
Як заявив комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, Управління документально підтвердило 69 жертв серед мирного населення на сході України в червні 2016 року, в тому числі 12 убитих і 57 поранених.
«Це майже вдвічі більше, ніж в травні 2016 року і найвищий показник з серпня 2015 року. У липні цей показник виріс до 73 жертв серед мирного населення, в тому числі вісім людей загинули і 65 отримали поранення», - сказано в повідомленні.
Зейд Раад Аль-Хусейн закликав всі сторони конфлікту на сході України визначити пріоритети захисту цивільних осіб і вжити термінових кроків із деескалації напруженості на лінії зіткнення.
З квітня 2014 року на Донбасі загинули 9553 людини, близько 2 тисяч з них - мирні жителі.
В ООН також дійшли висновку, що «ні українські сили, ні збройні угруповання не вживають необхідних заходів щодо захисту населення».
Як повідомляв ONLINE.UA, Організація Об'єднаних Націй закликала до перемир'я всі ворогуючі країни на час Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?