Загострення в Криму: посол США в Україні виступив із жорсткою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Загострення в Криму: посол США в Україні виступив із жорсткою заявою

Загострення в Криму: посол США в Україні виступив із жорсткою заявою
Джерело:  online.ua

Після заяв Росії про вторгнення «українських диверсантів» на територію окупованого Криму посол США в Україні Джефрі Пайєтт звинуватив Кремль у черговій брехні, покликаній «відвернути увагу від власних протиправних дій».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.
"Уряд США не бачив жодних підтверджень російських звинувачень у "вторгненні в Крим", які Україна впевнено спростовує», - підкреслив він.
Крім того, Пайєтт нагадав, що «це не перше помилкове звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій".
Водночас дипломат підкреслив, що санкції США проти Росії будуть скасовані тільки після повернення Україні Криму.
"Наші санкції, пов'язані з окупацією Криму, залишатимуться, поки Росія не поверне півострів Україні. Наша позиція щодо статусу Криму добре відома. Крим є, і завжди залишатиметься частиною України», - додав він.
Також дипломат нагадав, що США «засуджують російську окупацію Криму і закликають до її негайного припинення".


Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Після цього президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо.
У відповідь президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?