Ердоган зробив радісну для Путіна пропозицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган зробив радісну для Путіна пропозицію

Ердоган зробив радісну для Путіна пропозицію
Джерело:  itar-tass.com

На  зустрічі президента РФ Володимира Путіна і турецького лідера Реджепа Ердогана пролунала пропозиція розділити фінансування будівництва газопроводу «Турецький потік».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
«Ми повідомили (російській стороні - Ред.), що ніяких проблем з проектом "Турецький потік" немає. Єдине, ми запропонували розділити навпіл витрати на прокладку частини трубопроводу, яка буде на нашій території», - сказав Ердоган.
Крім того, президент Туреччини заявив, що щодо фінансування прокладки частини газопроводу, яка повинна пройти по дну Чорного моря, також є домовленості розділити витрати на паритетних засадах.
Як відомо, в грудні 2015 року проект «Турецький потік» був заморожений через збитий Туреччиною російський бомбардувальник Су-24.
У Росії планують, що «Турецький потік» пройде по дну Чорного моря, через територію Туреччини і далі до Європи, і стане однією з можливостей обійти Україну в питанні транзиту газу в ЄС.
Нагадаємо, раніше в своєму блозі на ONLINE.UA політичний експерт Михайло Гончар розповів про загрози для України, що виходять з дружби Путіна з Ердоганом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?