Брат "українського диверсанта" в Криму розкрив нові деталі його зникнення
Категорія
Події
Дата публікації

Брат "українського диверсанта" в Криму розкрив нові деталі його зникнення

Брат "українського диверсанта" в Криму розкрив нові деталі його зникнення

Українця Євгена Панова, якого кремлівські ЗМІ називають «українським диверсантом

», викрали в Запорізькій області і силою вивезли в Крим.


Про це заявив брат «диверсанта» Ігор Котелянець, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"Я до сих пір не можу повірити в реальність того, що відбувається. Мого брата викрали. Не існує жодного іншого варіанту, як він міг опинитися в Криму", - написав він.


Також Котелянець розповів журналістам, що його брат "минулого тижня планував разом зі своїм другом з Енергодара поїхати в запорізький міський шпиталь на якісь реабілітаційні заходи».


«Вони кілька днів це планували, і в останній момент його друг сказав, що у нього якісь справи з'явилися, і він не може поїхати", - заявив він.


За словами брата, Панов вирішив не їхати один і запланував зустрітися з кимось із друзів "чи то з якогось сусіднього села, то чи з сусіднього міста".


Котелянець зазначив, що брат - учасник АТО, з 2014-го по 2015 рік воював на Донбасі, а коли повернувся з Донбасу - зайнявся волонтерською діяльністю, а тому у нього з'явилося набагато більше друзів, знайомих, нових людей, оскільки люди масово допомагали нашим військовим.


"До кого саме він поїхав - я не знаю, але він виїхав в суботу (6 серпня) вранці на своїй машині, взяв лише маленьку сумку, в яку поклав рушник, білизну, зубну щітку - все", - сказав він.


При цьому "на відео його затримання, яке показують російські телеканали, як його ведуть по відділку міліції, він йде в звичайній футболці, звичайних штанях-трениках».


«Я впізнаю цю футболку, в ній він міг поїхати десь в гараж ремонтувати машину або на дачу на шашлики. Тому я думаю, що він просто хотів зустрітися з кимось із друзів, на якісь шашлики - справа вихідного дня, не більше", - додав Котелянець.


Також він підкреслив, що його брат "брав до цього за свій рахунок (вихідний) в понеділок - щоб поїхати до військового госпіталю".


"Оскільки з госпіталем не склалося, він попередив дружину: "Я поїду, але я повернуся в неділю - може, ще в понеділок". Востаннє дружина розмовляла з ним в суботу ввечері, він подзвонив сказати, що все окей, я завтра буду", - розповів брат затриманого.


Крім того, Котелянець додав, що «в неділю він вже не виходив на зв'язок...».


«Чому одразу не подумали про погане? Тому що у нього старий Lenovo телефон, який останнім часом часто розряджався - навіть коли він їздив по місту, його ледь вистачало на півдня... Подумали, що він просто десь за містом, у нього сів телефон... До того ж, мені пізно ввечері в суботу прийшла смс-ка "ваш абонент знову на зв'язку". Я передзвонив, але він знову поза зоною...", - пояснив він.


Родич уточнив, що рідні довго чекали новин.


"Чекали його в неділю - немає, чекали в понеділок - немає, і починаємо якісь розшуки... Він не з'явився у вівторок - ми вже дуже стали шукати. У середу ми дізнаємося з новини, що в Криму затриманий Євген Панов, 1977 року народження... Коли показали відео, я переконався, що це він", - сказав Котелянець.


Він заявив також: "Я звертався за допомогою до високопосадовців, мені обіцяли, що дізнаються, зателефонують - але до сих пір мені ніхто не передзвонив".


Нагадаємо, раніше

Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму

.


За твердженням ФСБ РФ, "одним з організаторів терактів, яким запобігли, є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України".


Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Після цього президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо.
У відповідь президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?