Ватажки ДНР розповіли, як хочуть використовувати матерів полонених
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажки ДНР розповіли, як хочуть використовувати матерів полонених

Ватажки ДНР розповіли, як хочуть використовувати матерів полонених
Джерело:  online.ua

Один з ватажків так званої ДНР і її представник на переговорах в Мінську Денис Пушилін заявив, що може влаштувати зустріч українських військовополонених з їх матерями, щоб родичі заручників потім посприяли ухваленню закону про амністію бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сепаратистський сайт.
«Нам нема чого приховувати, і я думаю, ми зможемо матерям українських військовополонених влаштувати зустріч. Безпосередньо це може бути серйозним поштовхом, щоб матері, повернувшись в Україну, посприяли прийняттю закону про амністію. Ми готові віддавати всіх, хто у нас утримується, але не в односторонньому порядку. Не виключено, що найближчим часом зустріч відбудеться», - сказав Пушилін.
У свою чергу представник бойовиків ЛНР в робочій підгрупі з гуманітарних питань та обміну полоненими Ольга Кобцева заявила, що найближчим часом немає жодних домовленостей про обмін полонених. Вона назвала минулі обміни «свого роду відступом від виконання Мінських домовленостей» і додала, що тепер бойовики мають намір дочекатися обміну за формулою «всіх на всіх» за умови виконання комплексу заходів.
«І другий момент - кількість осіб, що утримується на нашому боці і яка затримана на території України, незрівнянна в процентному відношенні», - сказала Кобцева.
Вона також додала, що з нардепом Надією Савченко у бойовиків ЛНР не було ніяких домовленостей про обмін полонених.
Раніше повідомлялося, що Надія Савченко організувала під Адміністрацією президента мітинг, на який покликала родичів українських заручників.
Під час мітингу Савченко заявила, що здивована тим, що президент Петро Порошенко не веде переговори з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким з приводу звільнення полонених на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?