Загострення в Криму: стало відомо про двох зниклих українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Загострення в Криму: стало відомо про двох зниклих українців

Загострення в Криму: стало відомо про двох зниклих українців
Джерело:  online.ua

Разом з жителем Енергодара Запорізької області Євгеном Пановим, затриманим в Криму, зникли також двоє його однополчан, з якими він брав участь в АТО в складі 37-го батальйону.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
Про зникнення однополчан розповів колега Панова по автотранспортному цеху Запорізької АЕС Ігор Матюхін, який також був його однополчанином.
"За словами дружини Євгена, той повідомив, що їде до Василівки (райцентр поруч із Енергодаром - Ред.), щоб зустрітися зі своїми однополчанами з 37-го Запорізького батальйону, і обіцяв повернутися ввечері. Але на наступний день він уже не відповідав на телефонні дзвінки", - розповів Матюхін.
За його словами, співробітники і знайомі Панова роблять висновок, що він і ще кілька однополчан з 37 батальйону, з якими він зустрічався, зникли, і всі вони були викрадені. Можливо, їх перевезли морським шляхом, оскільки ті могли з Василівки поїхати на Азовське море, вважає Матюхін.
При цьому дружина Панова не дає ніяких коментарів, оскільки, за словами колег, боїться за власне життя.
Матюхін також спростовує версію того, що Панов був диверсантом-розвідником, позаяк він не мав достатньої фізичної підготовки. За його словами, він важить близько 140 кг.
Крім того, Панов працював на стратегічному об'єкті - Запорізькій атомній станції, де за замовчуванням не можуть працювати розвідники, навіть зі Збройних сил України.
Відзначимо, що затриманий ФСБ Росії в Криму Євген Панов є членом партії "УКРОП", був головою Самооборони Енергодара і брав участь в АТО. Після цього Панов займався волонтерською і благодійною діяльністю. Також балотувався до місцевої ради за списками партії "УКРОП".
Нагадаємо, раніше брат Панова висловив упевненість в тому, що українця викрали в Запорізькій області і силою вивезли в окупований Крим.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп"

з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.


Після цього

президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо

.


У відповідь

президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями

з метою військових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?