Як ще використовувати металеву губку: 10 способів, про які ви не знали
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як ще використовувати металеву губку: 10 способів, про які ви не знали

Як ще використовувати металеву губку: 10 способів, про які ви не знали
Джерело:  Домашнє вогнище

На кожній кухні є металева губка. Господині використовують її для очищення пригорілого посуду. Але, виявляється, є ще сфери застосування «їжачка», про які ніколи б і не здогадалися.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам ознайомитися з лайфхаками, зібраними Goodhouse.


Щоб раковина не засмітилася


Коли будете мити собаку, покладіть на місце зливу металеву губку (можна вже стареньку, яку ви використовували раніше на кухні), вона буде збирати шерсть тварини, і стік у ванні або в душовій не заб'ється. Тільки не забудьте вийняти губку після миття, інакше вона заіржавіє.




Замінює будівельну шкурку


Металева губка часто навіть зручніша, ніж шкурка, тому що більше підходить для важкодоступних місць, таких, як округлені ніжки столу або дверні молдинги, наприклад. Її можна використовувати перед фарбуванням будь-якого предмета, щоб зняти шар старої фарби або зрівняти штукатурену поверхню.



Не пустить в будинок гризунів


У вас завелися миші? Огляньте все гарненько на предмет всіляких щілин і отворів, через які вони проникають.

Якщо виявили такі отвори, наприклад, в тих місцях, де проходить кабель або навколо дверних коробок, закладіть їх за допомогою металевої губки.


Миші не зможуть прорватися через такий захист, тому що не в змозі розгризти металевий дріт. Щоб ще краще зміцнити будинок від непрошених гостей, запіньте металеву губку будівельною піною.




Очищає колісні диски


З маленької губкою набагато зручніше працювати, ніж з громіздкою автомобільною щіткою, а разом з авто-шампунем вона легко впорається і з брудом, і з мазутом, і з іржею.





Допомагає зістарити дерево


Для того, щоб швидко зістарити дерев'яну поверхню і надати їй більш благородний відтінок, теж використовують металеву губку, але з дрібним ворсом.


Її рвуть на невеликі частини, кладуть в банку, наливають оцет (звичайний або яблучний) і закривають кришкою (приблизний розрахунок: ціла губка на 2-3 склянки чистого оцту).


Через добу губка розчиниться в оцті, і вийде «залізний» оцтовий розчин. Такою сумішшю покривають дерево звичайної малярської пензлем та чекають, коли оцет вбереться і вивітриться. Результат дуже вражає!




Може нагострити ножиці


Ножицями можна просто порізати металеву губку кілька разів.




Видаляє іржу


Хочете перефарбувати старі іржаві ворота, з'явилася іржа на печі або каміні? Губка найкраще підійде, щоб зняти її сліди.




Допоможе закріпити шуруп


Якщо різьблення шурупа зірване або він просто розхитався в отворі, закріпити його також можна за допомогою дрібної металевої губки. Намотайте її на різьблення і прикрутіть шуруп на колишнє місце.





Допоможе відтерти крейду


Кольорова крейда стирається моментально, як і чорні смуги від взуття на лінолеумі.


Очистить кеди і сліпони


Відновити первісну білизну взуття можна і за допомогою меланінової губки, але металева впоратється навіть швидше. Тільки акуратніше тріть.




Також читайте про  нестандартні способи використання мікрохвильової печі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?