Росія вперше офіційно вибачилася перед українцем за брехню
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія вперше офіційно вибачилася перед українцем за брехню

Росія вперше офіційно вибачилася перед українцем за брехню
Джерело:  Нова газета

Генеральна прокуратура РФ від імені російської держави принесла свої вибачення українцю Сергію Литвинову, якого незаконно переслідували за двома статтями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Нову газету".
9 серпня Ростовський обласний суд залишив в силі рішення Тарасівського районного суду, що засудив громадянина України Сергія Литвинова до 8,5 років позбавлення волі за розбій. В ході розгляду скарги було зачитано лист Генеральної прокуратури РФ: від імені російської держави наглядове відомство принесло офіційні вибачення за те, що громадянина України незаконно переслідували ще за двома статтями КК РФ.
Влітку 2014 року Слідчий комітет РФ звинуватив Сергія Литвинова в масових злочинах проти жителів українського Донбасу - у вбивстві трьох десятків чоловіків і згвалтуванні восьми жінок. Однак в листопаді 2015 року той же СКР зняв звинувачення з Литвинова: слідчим не вдалося знайти докази участі українця в каральних операціях.
Тепер адвокат засудженого Віктор Паршуткін намір домогтися від Росії виплати компенсації в 3 мільйони рублів і офіційних вибачень від російських ЗМІ, що поквапилися влітку 2014 року назвати його підзахисного "карателем".
Раніше з'явилася інформація, що ув'язненого в Росії українця Олександра Кольченка можуть повернути в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?