Україні запропонували реальний спосіб повернути Крим і Донбас: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні запропонували реальний спосіб повернути Крим і Донбас: опубліковано відео

Україні запропонували реальний спосіб повернути Крим і Донбас: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Український економіст Борис Кушнірук вважає, що головною метою України повинна стати заморозка конфлікту на Донбасі, оскільки наразі офіційний Київ не може забрати ці території ні мирним шляхом, ні шляхом продовження бойових дій.
Про це Кушнірук сказав в своєму відеооблозі на ONLINE.UA.
"Україна опинилася в цікавій ситуації: ми, з одного боку, зацікавлені у припиненні бойових дій, тому що кожен день там гинуть наші військові, але, з іншого, не можемо і силою забрати цю територію. І мирним шляхом ми її можемо забрати тільки на умовах, які хоче Путін, але які точно не влаштовують Україну", - констатував економіст.
За його словами, зараз українська влада намагається зберігати режим санкцій і вести переговори із Заходом про підтримку. Проте кінцева мета - це саме заморозка конфлікту.
"Що робить українська влада, зокрема президент і вся дипломатична команда? Вони, з одного боку, забезпечують підтримку України з боку Заходу, з іншого - зберігають режим санкцій і намагаються зберегти замороження конфлікту. Це заморожування конфлікту і є тим, що ми повинні досягти", - сказав Кушнірук.
Він підкреслив, що Україна ні в якому разі не повинна відмовлятися від окупованих територій, оскільки на цьому президент РФ Володимир Путін не зупиниться, в окупації виявляться й інші області.
"Тому що ми жодним чином не можемо сказати - нехай ці території йдуть. Якщо ми говоримо, що ці території можуть піти, значить, можуть піти таким же чином і інші, Путін захоплюватиме інші частини країни, і потім там будуть бої, там буде війна. То ми теж будемо говорити - окей, нехай і цих територій не буде? Ми цього допустити не можемо, тому, очевидно, доведеться витрачати зусилля, але, посилюючи обороноздатність країни, утримувати ситуацію в якомога замороженому стані, розраховуючи, що криза, що росте в світі, зростає в самій Росії, неминуче призведе до того, що вона буде змушена відмовитися від агресивних планів щодо України", - зазначив експерт.
"І тоді ми зможемо зайти на цю територію і забрати її, як, до речі, і Крим, без використання зброї. І це буде перемога. Перемога, в першу чергу, не тільки військових і силових структур, а й дипломатії, адже саме внаслідок дипломатичних зусиль можна буде досягти того результату, який нам потрібен", - резюмував він.



Більше  читайте в блозі на ONLINE.UA: Украина сможет вернуть Крым и Донбасс не оружием: есть один путь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?