Загострення в Криму: Британія і Німеччина зробили заяви
Категорія
Політика
Дата публікації

Загострення в Криму: Британія і Німеччина зробили заяви

Загострення в Криму: Британія і Німеччина зробили заяви
Джерело:  online.ua

Повідомлення про захоплення ФСБ Росії «українських диверсантів» в окупованому Криму прокоментували дипломати Великобританії і Німеччини.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Так посольство Великої Британії в Україні заявило, що подальшої ескалації напруженості можна уникнути за допомогою стриманості і дипломатії.
"Інформація про військові дії в незаконно окупованому Криму турбує. Щоб уникнути подальшої ескалації, необхідні стриманість і дипломатія", - йдеться в повідомленні британського представництва в Twitter.
У свою чергу в уряді Німеччини запевнили, що "дуже уважно" стежать за розвитком ситуації в Криму.
"Уряд Німеччини дуже уважно стежить за розвитком ситуації і висловлює надію на те, що в і без того важкій ситуації подальшої ескалації не відбудеться", - заявили в МЗС Німеччини російському агентству РІА Новини.
Нагадаємо, що раніше заяви про "українських диверсантів" у Криму посол США в Україні назвав "черговою брехнею Кремля".


Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Після цього президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо.
У відповідь президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.


Пізніше український президент розпорядився привести в бойову готовність українські війська в районах, прилеглих до Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?