В Україні пояснили, чому слова Путіна про інцидент в Криму - маячня
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пояснили, чому слова Путіна про інцидент в Криму - маячня

В Україні пояснили, чому слова Путіна про інцидент в Криму - маячня
Джерело:  online.ua

Український політичний експерт Євген Магда переконаний, що російська версія з «українськими диверсантами» в Криму виглядає абсолютною маячнею, проте в Росії і на окупованому півострові вона подається як непорушна істина.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
«Потрібно тверезо оцінювати інформаційне поле Криму: окупаційна влада прагне тримати ситуацію під жорстким контролем і контролювати інформпотік. Байки ФСБ про українських диверсантів підкріплюються інформацією про втрати серед російських силовиків», - підкреслив Магда.
Крім того, він додав, що аналогії з інцидентом в Гляйвіці, який став каталізатором початку Другої світової війни, виглядають нарочито очевидними (тоді після нападу групи німецьких диверсантів на радіостанцію в Гляйвіці наступного дня Гітлер оголосив Польщі війну - Ред.).
«Росія навіть не намагається приховати цю складову своєї провокації. Немає нічого дивного і в тому, що Володимир Путін повторив озвучену ФСБ версію: він останнім часом робить ставку на силовиків в кадрових призначеннях, тому співати в унісон зі спецслужбами російському президенту комфортно», - підкреслив експерт.
У той же час він нагадав, що «кілька днів тому російські силовики на окупованому півострові були підняті по тривозі, а сполучення з українською територією було закрито».
Також він додав, що, за словами українських політиків, «група дезертирів влаштувала перестрілку в Армянську, військові кажуть про те, що легенда навчань російських силовиків почала жити самостійним життям і розвиватися».
«Звинувачувати Україну в тероризмі для російського президента легко, складніше буде в перспективі відповісти на звинувачення на власну адресу», - резюмував Магда.


Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Після цього президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо.
У відповідь президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.


Більше  читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA - Кримське загострення: що задумав Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?