Суд в Одесі прийняв рішення щодо гей-параду
Категорія
Культура
Дата публікації

Суд в Одесі прийняв рішення щодо гей-параду

Суд в Одесі прийняв рішення щодо гей-параду
Джерело:  adm.od.court.gov.ua

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов виконкому Одеської міськради про заборону проводити заходи "Одеса Прайд-2016" 13 серпня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.
Згідно з повідомленням, суд обмежив право громадян на проведення 13 серпня Маршу рівності, зборів і маршів від Лідерсовського бульвару до Французького бульвару.
"Згідно з рішенням суду, обмежено право на проведення Маршу рівності, а також запланованих патріотичних заходів. Таке рішення прийнято у зв'язку з високою ймовірністю виникнення протистояння і конфліктів, в ході яких можуть бути вчинені кримінальні злочини", - йдеться в повідомленні.
Суд детально пояснив причини свого рішення.
"Організатор патріотичних заходів, який планував проводити своє мирне зібрання одночасно з Маршем рівності, висловлював на адресу учасників ходи загрози. Про це свідчать його повідомлення в соціальних мережах. При цьому заявлений ним маршрут патріотичних заходів перетинався з маршрутом Маршу, організованого в рамках фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016", - відзначили в прес-службі.
Крім того, проти проведення Маршу рівності висловлювалися інші організації, підкреслили в суді.
"Зокрема, ГО "Здорова сім'я - основа нації" направило на ім'я міського голови повідомлення, в якому йдеться: "Ми залишаємо за собою право ...здійснювати патрулювання і нейтралізацію будь-яких публічних проявів пропаганди [цінностей організаторів фестивалю]", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що міськрада Одеси подала до суду позов з метою заборони Маршу рівності, призначеного на 13 серпня.
12 червня в Києві успішно пройшов Марш рівності.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?