СБУ заявила про погрози терактів в Україні: найнебезпечніші регіони
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ заявила про погрози терактів в Україні: найнебезпечніші регіони

СБУ заявила про погрози терактів в Україні: найнебезпечніші регіони

У зв'язку із  загостренням ситуації на адміністративному кордоні з Кримом  і в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі, Служба безпеки України встановила рівні терористичних загроз в усіх областях країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Відповідно до вимог пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92, Служба безпеки України інформує про прийняття рішення про встановлення наступного рівня терористичних загроз:
ЧЕРВОНИЙ (реальна загроза - при здійсненні терористичного акту) - Донецька і Луганська області, АР Крим;
ЖОВТИЙ (можлива загроза - при наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до вчинення терористичного акту) - Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська і Чернігівська області;
СИНІЙ (потенційна загроза - при наявності інформації, яка потребує підтвердження, про підготовку до вчинення терористичного акту) - Дніпропетровська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та Київ;
СІРИЙ (можлива загроза - при наявності факторів (умов), які сприяють вчиненню терористичного акту) - Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області.
Нагадаємо,  ФСБ РФ заявила, що в анексованому Криму 8 серпня попереджено скоєння терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова. Росіяни затримали на півострові двох "українських диверсантів".
У НАТО заявили, що Росія не надала доказів  своїх звинувачень на адресу Києва з приводу подій в Криму, а  Рада безпеки ООН беззастережно підтвердила позицію щодо територіальної цілісності України, включно з Кримом.
Пізніше стало відомо, що  7 серпня група озброєних російських десантників в стані сильного алкогольного сп'яніння біля пункту пропуску "Армянськ" в Криму влаштувала стрілянину по цивільним особам, в результаті чого двоє людей постраждали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?