У Росії Путіна і Німеччини Гітлера знайшли важливу спільну рису
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії Путіна і Німеччини Гітлера знайшли важливу спільну рису

У Росії Путіна і Німеччини Гітлера знайшли важливу спільну рису
Джерело:  online.ua

За час президентства Володимира Путіна Росія багато в чому стала такою ж країною, якою була гітлерівська Німеччина: рівень ксенофобії у росіян не нижче, ніж був у німців, і це почуття працює на продовження зовнішньої агресії.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський анархіст і активіст антивоєнного руху, що живе в Швеції, політемігрант Петро Рауш.
«Росія звикла вважати себе великою державою, росіяни звикли підкоряти собі сусідні народи, не поважаючи нікого. Рівень ксенофобії в РФ зараз не нижче, ніж був у гітлерівської Німеччини, більшість заражено цим вірусом. І це теж працює на відтворення зовнішньої агресії», - заявив він.
Рауш переконаний також, що Путін недарма починав своє президентство зі встановлення контролю над центральними телеканалами - НТВ і ОРТ.
«Чому ж дивуватися, що це відбувається в Росії, з її історичною традицією - і в ситуації, коли канали державної пропаганди 24 години на добу цього результату цілеспрямовано домагаються?» - підкреслив він.
На думку емігранта, «встановлення фашистського режиму почалося з того, що влада і спецслужби РФ взяли під свій контроль ЗМІ, забезпечивши собі монополію на пропаганду».
«Тоталітарний режим в Росії був встановлений вже в середині нульових», - підкреслив він.
Крім того, Рауш додав, що територія продовжує залишатися однією з головних цінностей в нинішній геополітиці.
«Я думаю, що територія продовжує бути цінністю, особливо якщо на ній є ресурси. Інша справа, що війна часто ведеться не за ресурси. Якщо ми подивимося на радянську агресію в Афганістані, то туди радянські війська точно не за ресурсами вторгалися - велика частина природних ресурсів Афганістану досі навіть не розвідана», - заявив активіст.
Також він нагадав, що і Кавказ «Росія завойовувала колись не тому, що в Азербайджані і Ічкерії є запаси нафти, а виходячи із стратегічних цілей боротьби за світове панування».
«Часто так буває, що джерело війни - не в економічній вигоді і розрахунку, а в історичній традиції та психології», - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У війні з Росією для України все не безнадійно - політемігрант з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?