Журналіст показав, як Ахметов допомагає бойовикам ДНР: опубліковані документи
Категорія
Події
Дата публікації

Журналіст показав, як Ахметов допомагає бойовикам ДНР: опубліковані документи

Журналіст показав, як Ахметов допомагає бойовикам ДНР: опубліковані документи

Журналіст Денис Казанський опублікував документи, які, за його словами, містять докази співпраці українського бізнесмена Ріната Ахметова з бойовиками ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Казанського.
Журналіст опублікував розпорядження так званого коменданта Ясинуватої на прізвисько Корсар від 20 березня минулого року.
"Насправді Корсар - це Юрій Яненко. Підручний польового командира Олександра Ходаковського. Останній разом зі своїм угрупованням контролював Ясинувату до початку цього року, і Яненко виконував у нього роль мера. У лютому між Ходаковським і Захарченком почався конфлікт через те, що Захарченко вирішив взяти місто під свій контроль. Скінчилося все тим, що Яненка таки прибрали".
"Але в березні 2015 Корсар ще був в місті господарем. У своєму розпорядженні він наказує комунальному підприємству «Ясинуватське виробниче об'єднання водопровідно-каналізаційного господарства» отримати «благодійну допомогу» від Єнакіївського металургійного заводу, який належить Рінату Ахметову", - повідомив Казанський.
Він представив договір, який був підписаний через чотири дні після розпорядження Корсара.

Як видно з документів, компанія Ахметова "Метінвест" допомагає бойовикам, які захопили Ясинувату і продовжують обстрілювати мирні квартали Авдіївки, дизельним паливом, бензином і будматеріалами.
«Благодійності» там, судячи з усього, на один мільйон, і в моєму розпорядженні тільки мала частина документів", - зазначає журналіст.
Раніше журналісти вже публікували документи, які підтверджують, що бізнес олігарха Ріната Ахметова пов'язаний з бізнесом бойовиків ДНР.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?