Кримське загострення: МЗС України озвучив чіткі вимоги до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримське загострення: МЗС України озвучив чіткі вимоги до Росії

МЗС України
Кримське загострення: МЗС України озвучив чіткі вимоги до Росії

Міністерство закордонних справ України, в зв'язку із загостренням в окупованому Криму, зажадало від Росії невідкладно надати безпечний і безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні на анексований півострів.
Про це повідомляє з посиланням на прес-службу МЗС України.
"МЗС України звернувся до МЗС держави-окупанта з вимогою невідкладно надати безпечний і безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні в Автономну Республіку Крим і Севастополь, згідно з мандатом, наданим СММ, який в тому числі схвалила Російська Федерація, з метою надання об'єктивної оцінки ситуації на тимчасово контрольованій російськими окупаційними силами території", - йдеться в повідомленні.
МЗС України також закликав в терміновому порядку надати доступ представникам СММ ОБСЄ в Україні, Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародному Комітету Червоного Хреста в Україні та офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до затриманих в Криму і звинувачених у підготовці диверсій українських громадян.
Нагадаємо, раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в Кремлі заплуталися в своїх брехливих заявах про "українських диверсантів" у Криму і пообіцяв Росії невеселе майбутнє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?