Відомий терорист, який убив десятки людей, вважав себе прихильником Путіна - російський політемігрант
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий терорист, який убив десятки людей, вважав себе прихильником Путіна - російський політемігрант

Відомий терорист, який убив десятки людей, вважав себе прихильником Путіна - російський політемігрант
Джерело:  online.ua

Російський політемігрант і активіст антивоєнного руху Петро Рауш

, що живе в Швеції, нагадав, що норвезький терорист Андерс Брейвік, який розстріляв у 2011 році 77 осіб, вважав себе прихильником політики президента Росії Володимира Путіна.


Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


Він розповів, наскільки біженці - серйозний виклик для європейських країн.


"Проблеми тут є. Наприклад, в Швеції, на відміну від Норвегії, проблема з безробіттям. Взагалі знайти роботу непросто, а біженцям особливо. Тим більше якщо переїжджає немолодий уже чоловік. Непросто адаптуватися, навіть якщо країна привітна. Приїжджають люди, які звикли до іншого життя, і, природно, виникає проблема сумісності культур. Ясно, що коли кількість робочих місць обмежена, в тих випадках, коли мігранти отримують роботу, це не допомогло вирішити проблему безробіття для шведів", - сказав Рауш.


За його словами, після того, як партія, яка багато в чому орієнтується на політику Путіна, змогла потрапити до парламенту, в Швеції зростають ксенофобські настрої.


"Швеція протягом десятиліть була дуже доброзичлива до мігрантів, але й тут зараз ростуть ксенофобські настрої. Кілька років тому вперше в історії Швеції партія шведських демократів, ксенофобська політична сила, яка, між іншим, багато в чому орієнтується на путінську політику, змогла потрапити до Риксдагу (парламент країни, - ONLINE.UA). У цьому сенсі небезпека ситуації - не тільки і не стільки в самому по собі напливі біженців, скільки в політичних спекуляціях, які супроводжують цей процес, і політичні наслідки цього", - зазначив політемігрант.


"Не потрібно забувати і про те, що

норвезький терорист Брейвік

(Андерс Брейвік, який убив 77 осіб у 2011 році, - ONLINE.UA) теж вважав себе прихильником путінської політики", - нагадав Рауш.


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У війні з Росією для України все не безнадійно - політемігрант з РФ

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?