Чи атакує Путін Україну з Криму: з'явився прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи атакує Путін Україну з Криму: з'явився прогноз

Чи атакує Путін Україну з Криму: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

Ескалація напруженості навколо анексованого Криму може бути створена президентом Росії Володимиром Путіним не стільки з метою реального початку бойових дій з Україною, скільки для вселення страху військової загрози у всю світову спільноту.
Про це йдеться в статті The New York Times, переклад якої зробив ONLINE.UA.
Журналіст видання Майкл Фішер розбирає причини, за якими президенту Росії Володимиру Путіну може бути необхідна ескалація конфлікту з Україною.
«Деякі задаються питанням, чи планує Москва чергове вторгнення, оскільки почалася ескалація на сході України, так само, як це було перед вторгненням в серпні 2014-го. Але ця удавана паралель може бути створена для того, щоб вселити страх військових дій, а не бути реальною загрозою», - йдеться в статті.
«Мета - дати Путіну важелі впливу на Україну і західні країни. Марк Галеотті, професор Нью-Йоркського університету, який вивчає Росію, зазначив, що Крим - не найкраще місце, щоб стати плацдармом військових дій проти східної України, яка межує з територією континентальної Росії, але не з Кримом, а також іншої частини країни, яка захищена краще. "Це вкрай малоймовірно, що росіяни справді планують якийсь великий наступ", - сказав Галеотті», - сказано в матеріалі.
«Швидше за все, "ми бачимо класичну російську стратегію створення напруженості", додав він. Міжнародні мирні переговори щодо України, які Путін раніше використовував як механізм примусового контакту із західними лідерами, які трималися від нього осторонь після анексії Криму, вважаються всі більш безплідними і недоречними. Погрожуючи відновленням конфлікту, Путін поставив переговорам нову мету - умовити його відступити», - продовжує видання.
"Це стандартна тактика Путіна - він хоче спробувати увійти туди з позиції сили, - сказав Галеотті про чергові мирні переговори, заплановані на початок вересня (про безглуздість яких уже заявив глава Кремля, - Ред.). - І єдина реальна сила - це заява: "Я можу зробити ситуацію набагато, набагато гірше, якщо захочу", - йдеться в статті The New York Times.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Зачем Путин пугает вторжением в Украину, и будет ли большая война — прогноз The New York Times

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?