Путіну так комфортніше: в Росії пояснили гучну рокіровку в Кремлі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну так комфортніше: в Росії пояснили гучну рокіровку в Кремлі

Путіну так комфортніше: в Росії пояснили гучну рокіровку в Кремлі
Джерело:  online.ua

Відставка Сергія Іванова з посади керівника адміністрації президента РФ

означає продовження зміцнення лінії Володимира Путіна на заміну старих друзів на ключових постах в системі виконавчої влади на нехай високопоставлений, лощений, але обслуговуючий персонал, вважає російський політолог Станіслав Бєлковський.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».


«Антон Вайно (новий керівник адміністрації Путіна - Ред.) є довіреною особою Володимира Путіна з часів його роботи в Уряді, де він досить швидко набув вирішальної ваги в системі Апарату Уряду», - пише Бєлковський в своєму блозі на «Ехо Москви».


«Але для Володимира Путін він, нехай дуже довірений і близький, але все-таки технічний працівник. Це не людина, яка з ним на «ти», і він не пов'язаний з ним довгими роками особистої дружби», - вважає Бєлковський.


«І психологічно для Путіна сьогодні комфортніше мати справу саме з такими людьми. Які спочатку вважають його великим вождем і не пам'ятають тих часів, коли Володимир Путін ще великим вождем не був. Тому тут все абсолютно логічно. У тому числі і вибір кандидатури Антона Вайно з усіх заступників керівника Адміністрації Президента», - продовжує російський політолог.


«Що ж стосується майбутнього Сергія Іванова, я думаю, що воно не вичерпується тим призначенням, яке він отримав сьогодні. Я цілком допускаю, що він перейде на роботу в Уряд і займе те місце, яке займає, наприклад, сьогодні віце-прем'єр з оборонно-промислового комплексу Дмитро Рогозін», - вважає Бєлковський.


«Можливо, Сергій Іванов отримає також і деякі додаткові повноваження як куратор окремих галузей і сегментів російської промисловості. Але, звичайно, тим керівником Адміністрації Президента, тією фігурою впливу, якою він був в якості керівника Адміністрації Президента, він вже не буде», - робить висновок російський політолог.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше стало відомо про сенсаційну перестановку в Кремлі: за рішенням президента РФ Володимира Путіна його соратник Сергій Іванов був відправлений спецпредставником з екології, а АП очолив Антон Вайно, невідомий широкому загалу

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?