У Путіна зробили нахабну заяву з приводу спостерігачів ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зробили нахабну заяву з приводу спостерігачів ОБСЄ

У Путіна зробили нахабну заяву з приводу спостерігачів ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Москва не надаватиме доступ в анексований Крим спостерігачам Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі в Україні, заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Крим - це територія Росії. Ми одразу обговорювали, що місія не стосується Криму як частини Російської Федерації. Але наші західні колеги інтерпретують всю територію України, включно з Кримом", - сказав Лукашевич.
Він також додав, що "місія не рветься до Криму, розуміючи, що все обмежено нинішньою територією України, на якій вона діє, тому питання навіть немає".
Представник Росії в ОБСЄ також негативно відповів на питання з приводу обговорень в ОБСЄ можливості надання доступу до Криму.
"Ні, абсолютно. Місія розуміє, що вона не має ніяких прав працювати в Криму, і ми це все чітко заявляємо завжди. Місія не прагне працювати в Криму, розуміючи, що консенсусу з цього приводу досягнуто не буде", - сказав Лукашевич.
"У разі продовження мандата ми завжди робимо інтерпретуючу заяву до нього, позначаючи, що Спеціальна моніторингова місія діє на території України, але не в Криму, який є частиною Російської Федерації. Ми це фіксуємо всюди", - додав він.
Раніше МЗС України зажадав від російської сторони допустити представників місії ОБСЄ до об'єктів в Криму, а також до затриманих в Криму українців.
Як повідомляв ONLINE.UA, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в Кремлі заплуталися в своїх брехливих заявах про "українських диверсантів" у Криму, і пообіцяв Росії невеселе майбутнє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?