Стало відомо про сумне рішення щодо електронного декларування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо про сумне рішення щодо електронного декларування

Стало відомо про сумне рішення щодо електронного декларування
Джерело:  online.ua

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України відмовила у видачі атестату відповідності  системи електронного декларування.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Держспецзв'язку в Facebook.


"Експертною радою прийнято рішення про невідповідність КСЗІ (комплексної системи захисту інформації - Ред.) Реєстру (Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування - Ред.) вимогам нормативних документів з технічного захисту інформації в обсязі функцій, зазначених у технічному завданні на створення КСЗІ, і відмовлено у видачі Атестату відповідності", - сказано в повідомленні.


У відомстві також пояснили, що було виявлено значну кількість невідповідностей реалізованих рішень щодо захисту інформації вимогам технічного завдання на побудову КСЗІ, а також не була підтверджена здатність системи забезпечувати безпеку окремих задекларованих функцій, зокрема в частині ідентифікації і аутентифікації декларанта за допомогою сервісів BankID.


У Держспецзв'язку додали, що після доопрацювання і виправлення огріхів КСЗІ Реєстру в будь-який час може бути проведена державна експертиза.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Петро Порошенко заявив, що повноцінне електронне декларування активів посадових осіб почнеться з 15 серпня, і він не допустить "заднього ходу" в цьому питанні.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?