The New York Times розповіла, як Путін домагається розмови з Обамою
Категорія
Політика
Дата публікації

The New York Times розповіла, як Путін домагається розмови з Обамою

The New York Times розповіла, як Путін домагається розмови з Обамою
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін  хоче укласти велику угоду з США, яка вирішить суперечки з приводу України і Сирії на вигідних для Москви умовах, ще до переобрання Барака Обами на посаді президента Сполучених Штатів.


Про це йдеться в статті The New York Times журналіста Макса Фішера, переклад якої зробив ONLINE.UA.


«Путін також заявив на цьому тижні, що безглуздо продовжувати переговори в умовах напруженості в Криму, щоб іншим сторонам довелося умовляти його повернутися за стіл, тим самим поставивши в центрі переговорного процесу. Що ж це йому дає, насправді? », - йдеться в статті.


«З одного боку, це дає можливість Росії продовжувати стверджувати себе в якості світової держави, незважаючи на те, що рівень її економіки нижче, ніж у Австралії. З іншого боку, це дає Москві свого роду право вето щодо суверенітету України, зберігаючи країну в якійсь мірі під російським контролем», - продовжує видання.


«Такий стан також може бути вигідний в зв'язку з давньою мрією Путіна про велику угоду зі Сполученими Штатами, яка вирішить суперечки з приводу України і Сирії - на вигідних для Москви умовах, природно, - а також покладе край західним санкціям проти Росії. Путін неодноразово натякав на це бажання з тих пір, як економіка його країни почала падіння в кінці 2014 року, головним чином, через зниження вартості експортованих нею нафти і газу», - йдеться в статті.


«Після втручання в конфлікт у Сирії восени минулого року, він неодноразово запрошував західні держави приєднатися до нього у великій коаліції по боротьбі з екстремістами. Але російські лідери можуть вважати, що їм необхідно укласти таку угоду до січня, коли президент США Барак Обама залишить свою посаду», - стверджує видання.


«Російські чиновники схильні розглядати Хілларі Клінтон як його ймовірного наступника, більш ворожого щодо Москви, а Дональд Трамп, незважаючи на його дружній настрій по відношенню до Росії, все ще вважається непередбачуваним», - сказано в матеріалі The New York Times.


«Але Обама "шукає рішень, а не конфліктів", - говорить Галеотті (Марк Галеотті, професор Нью-Йоркського університету, який вивчає Росію - Ред.). "Тому створюється відчуття, що є лише невеликий період часу, щоб швидко щось зробити", - сказано в статті.


«У той же час, поки ніякої великої угоди немає, Путін здається цілком щасливим, утримуючи слабшого сусіда Росії в здогадах про те, що ж буде далі», - стверджує видання.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Навіщо Путін лякає вторгненням в Україну, і чи буде велика війна - прогноз The New York Times



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?