Путіну пронизливої піснею нагадали про загибель 118 його моряків: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну пронизливої піснею нагадали про загибель 118 його моряків: опубліковано відео

Путіну пронизливої піснею нагадали про загибель 118 його моряків: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У чергову, п'ятнадцяту річницю  загибелі атомного підводного човна «Курськ» у водах Баренцева моря, опозиційний російський політик Михайло Ходорковський нагадав президенту Росії Володимиру Путіну про загибель 118 моряків.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Михайла Ходорковського.


«Помянем хлопців з «Курська». «Після про те, що трапилося, протягом тривалого часу будуть брехати, чи розповість комісія, як важко вмирати», - процитував Ходорковський слова з пісні соліста групи ДДТ Юрія Шевчука, написаної з приводу загибелі «Курська» в 2000 році і опублікував відповідне відео.


Нагадаємо, атомний підводний човен "Курськ", що входив до складу Північного флоту Росії, затонув 12 серпня 2000 року під час навчань у Баренцовому морі.


Згідно з висновками російського слідства, трагедія сталася в результаті вибуху торпеди, що спричинив вибух інших торпед. Перший вибух стався в результаті витоку водневої суміші з утворених мікротріщин на корпусі торпеди, які виникли внаслідок позаштатних процесів. Витекла суміш, вибухнувши, зруйнувала торпедний апарат. Другий вибух стався через дві хвилини і повністю зруйнував носову частину "Курська". На борту підводного човна перебували 118 членів екіпажу, всі вони загинули.


При цьому громадськість звинуватила чиновників Володимира Путіна в неналежній організації операції з порятунку моряків, що, можливо, вижили.


Через кілька тижнів після аварії, в вересні 2000 року, в інтерв'ю американському телеканалу CNN на питання Ларрі Кінга про долю підводного човна Путін з цинічною усмішкою відповів так: «Вона потонула».


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?