Порошенко поговорив з Байденом про загострення в Криму: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко поговорив з Байденом про загострення в Криму: з'явилися подробиці

Порошенко поговорив з Байденом про загострення в Криму: з'явилися подробиці
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з віце-президентом США Джо Байденом  загострення в окупованому Росією Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Президент підкреслив, що недавні фальшиві заяви Росії про терористичну загрозу з боку України в окупованому Криму є гібридною провокацією і черговою спробою виправдати подальші агресивні дії Росії і масштабні репресії в Криму, до яких вдається окупаційна влада", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що глава держави підкреслив прагнення України уникнути зростання напруженості у зв'язку з безпідставними звинуваченнями Москви.
Джо Байден в свою чергу відзначив зусилля президента України в пошуку шляхів врегулювання ситуації. Він також підкреслив, що США уважно відстежують всі події навколо кримської провокації, відповідальність за яку в повній мірі лежить на Росії.
У цьому контексті було наголошено на важливості не дати Москві використовувати ситуацію по Криму в якості вибачень за очевидне невиконання нею Мінських домовленостей. Сторони погодилися з важливістю продовження діалогу в Нормандському форматі.
Віце-президент наголосив на незмінності позиції США щодо невизнання окупації Криму, а також очевидній необхідності збереження санкцій щодо Росії. Порошенко та Байден також домовилися підтримувати постійний контакт щодо подальшого розвитку ситуації, у зв'язку з агресивними діями РФ.
Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України  Павло Клімкін заявив про можливість введення візового режиму з Росією при необхідності, а також пояснив труднощі, які можуть виникнути в цьому випадку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?