В ОБСЄ озвучили своє бачення перемир'я на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

В ОБСЄ озвучили своє бачення перемир'я на Донбасі

В ОБСЄ озвучили своє бачення перемир'я на Донбасі
Джерело:  РІА Новини

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг

 заявив, що єдиний спосіб досягти стійкого перемир'я на Донбасі - це розведення сил сторін конфлікту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Є тільки один спосіб досягти стійкого перемир'я - це відведення позицій на території, які не дозволять вступати в прямі зіткнення", - сказав Хуг на брифінгу.
Представник ОБСЄ також зазначив, що односторонні кроки з розведення сил на Донбасі можуть виявитися контрпродуктивними, додавши, що місія буде сприяти діалогу між сторонами в цьому питанні.
"Рухи в односторонньому порядку не приведуть до бажаного результату. Більш того, вони будуть контрпродуктивними. Тому необхідний діалог, і місія буде продовжувати підтримувати це, але саме сторони мають зробити конкретні дії", - додав Хуг.
Раніше повідомлялося, що ватажок бойовиків ДНР  Олександр Захарченко уникає зустрічі з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, які вимагають пояснити, чому бойовики погрожували розстріляти спостерігачів місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?