Росіяни поводяться злобно, ми стали колонією: розповідь жителів окупованого Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни поводяться злобно, ми стали колонією: розповідь жителів окупованого Донбасу

Росіяни поводяться злобно, ми стали колонією: розповідь жителів окупованого Донбасу
Джерело:  InoPressa

Житель окупованого бойовиками ЛНР  міста Краснодон, 27-річний Олексій, розповів, що так звана "республіка" нагадує йому "російську колонію", а російські солдати поводяться злобно.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на InoPressa.
"Вони (бойовики ЛНР - ред.) стверджують, що вони нам нібито багато дали. Але до окупації у нас було не тільки краще, у нас було дуже хороша життя. Тепер багато людей, які раніше підтримували російські війська, дізналися правду. Але тепер вже занадто пізно", - розповів луганчанин німецькому таблоїду Bild.
За словами Олексія, деякі російські солдати "поводяться дуже злобно і тримають себе так, ніби ця територія їм належить".
"Тому висловлювати власну думку може виявитися небезпечним для життя. Іноді люди просто зникають, і їх ніхто не шукає. Причина полягає в тому, що багато вбивств пов'язані з діючими або колишніми повстанцями", - говорить він.
Житель окупованого Краснодона розповів, що після окупації сильно виросли ціни на продукти харчування - вони вищі, ніж в Росії і в Україні.
"Багато продуктів харчування привозяться з Росії або Білорусії. Небагато продуктів привозять з України, але їх дуже швидко розкуповують, так як їх якість на порядок вища. Взагалі, заради медобслуговування, продуктів харчування та інших речей багато людей їздять в Росію або в Україну, і тому черги на кордоні величезні", - зазначив краснодонець.
Мережа супермаркетів "Народний" була націоналізована окупаційною владою і тепер, за словами Олексія, є монополістом:
"Супермаркети належать керівництву "республіки" і продають їжу, яка була привезена в якості гуманітарної допомоги. Таким чином, якась старенька купує в супермаркеті на останні гроші те, що їй взагалі-то належить безкоштовно".
"Влада піклуються тільки про власний добробут. Люди їм байдужі. І особливо це стосується військових", - підкреслює Олексій.
Йому також не сподобалося ставлення до жителів окупованого міста з боку російської влади. За його словами, його мати поїхала в Росію до подруги і обіцяла зателефонувати йому, як тільки добереться. Але цього не сталося, в результаті Олексій захвилювався і поїхав у поліцію в місто Донецьк на території Росії. Як виявилося пізніше, мати луганчанина просто загубила телефон з сім-картою.
"Але поліцейські навіть не запропонували мені написати заяву. Замість цього вони пішли на залякування і звинуватили мене в тому, що я вбив свою матір", - розповідає Олексій.
"Я говорив, що вона пропала на території РФ, і привіз всі документи - копію її паспорта, номер мобільного телефону. У мене все було з собою. Але замість цього вони почали звинувачувати мене і мою країну. Також їх не напоумило і те, що я був з братської Луганській народної республіки, як це підносить російська пропаганда. Вони говорили, що їм це байдуже. Для них я був українцем і те, що відбувається на нашому боці кордону, їх не цікавить. Вони були зобов'язані мені допомогти. Але через нашу національність вони ставляться до нас, як до людей нижчого сорту", - додав житель окупованого міста.
Раніше житель Луганська розповів про руйнування, які спіткали місто з моменту окупації бойовиками ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?