Хакери знову вдарили по партії Клінтон: підозрюють Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери знову вдарили по партії Клінтон: підозрюють Росію

Хакери знову вдарили по партії Клінтон: підозрюють Росію

Хакер зламав комп'ютерну мережу Демократичної партії, представником якої є  кандидат в президенти США Хілларі Клінтон, розмістивши в Інтернеті адреси електронної пошти та номери мобільних телефонів майже 200 нинішніх і колишніх конгресменів-демократів США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.
Американська газета The Wall Street Journal пише, що відповідальність за публікацію інформації взяв на себе хакер або група хакерів під псевдонімом Guccifer 2.0.
Відзначається, що номери телефонів та адреси електронної пошти конгресменів можуть бути корисні для іноземної розвідки, яка може спробувати перехопити повідомлення, використовуючи цю інформацію. Зокрема, були опубліковані персональні дані про членів розвідувального комітету, комітету у справах збройних сил і комітету із закордонних справ.
"Це секретна інформація, і вона може бути використана дуже згубно з боку іноземного уряду", - сказав демократ Стені Хойер.
Він також заявив, що Конгрес, Білий дім і спецслужби США повинні розглянути питання про застосування "наступальних заходів" у відповідь на порушення.
"Я вважаю, багато людей збираються досить скоро змінити свої номери мобільних телефонів" - сказав демократ.
Ряд чиновників в американській розвідці вважають, що найбільш ймовірними винуватцями крадіжки даних DCCC, а також великої партії записів з Національного комітету Демократичної партії, є хакери, яких підтримує уряд Росії.
За даними газети, принаймні одна компанія, що спеціалізується на кібербезпеці, заявила, що між Росією і Guccifer 2.0 є зв'язок. При цьому хакер спростував зв'язки з РФ.
Представник Білого дому відмовився від коментарів з цього приводу.
Нагадаємо, раніше  хакери зламали комп'ютерну мережу передвиборного штабу Хілларі Клінтон, кандидата в президенти США від Демократичної партії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?