Введення військового стану в Україні: Тука розвінчав спекуляції
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення військового стану в Україні: Тука розвінчав спекуляції

Введення військового стану в Україні: Тука розвінчав спекуляції

Колишній губернатор Луганської області Георгій Тука, який наразі є заступником міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, розвінчав низку міфів щодо дії режиму військового стану.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook чиновника.

На своїй сторінці Тука опублікував та прокоментував кілька статей з закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», який було прийнято Верховною Радою 2000 року.

За словами чиновника, у нього виникла низка зауважень з приводу спекуляцій щодо введения "військового стану".


«Стаття 10. Неприпустимість припинення повноважень органів
державної влади в умовах воєнного стану. У період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження Верховної Ради України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також судів, органів прокуратури України, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування», — нагадав він.


Крім того, Тука відповів і на спекуляції щодо можливого створення так званих "трибуналів" та "розстріли корупціонерів та сепаратистів".

«Стаття 26. Правосуддя в умовах воєнного стану. Правосуддя на території, де введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Створення надзвичайних та особливих судів не допускається», — зазначив він.

Таким чином, за словами чиновника, «популістські заяви про те, що у разі введення воєнного стану Верховна Рада буде розпущена – брехня».

«Заяви про те, що у разі введення воєнного стану будуть створені трибунали, які (нарешті) будуть "вішати" хабарників та сепаратистів — брехня», — резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські спецслужби заявили про захоплення "українських диверсантів" на території Криму.

Після того президент РФ Володимир Путін пообіцяв, що Росія відповість на появу "диверсантів", а  прем'єр Дмитро Мєдвєдєв не виключив розірвання дипломатичних відносин із Києвом.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко наказав привести у бойову готовність військові підрозділи у прилеглих до Криму регіонах, а також на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?