Знаменитому французькому режисерові в Росії не дали зняти фільм про «Курськ»
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитому французькому режисерові в Росії не дали зняти фільм про «Курськ»

Знаменитому французькому режисерові в Росії не дали зняти фільм про «Курськ»
Джерело:  Дощ

Французька делегація спільно з режисером Люком Бессоном призупинила зйомки фільму про підводний човен "Курськ" у зв'язку з відсутністю дозволу Міноборони РФ на допуск знімальної групи до об'єктів.


Про це заявив кінопродюсер Андрій Сігле, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський телеканал "Дождь".


«Нам ніхто не відмовив, але поки і не дали згоду. Тому, розуміючи, що всі терміни йдуть, ми призупинили роботу. В зиму виходити зі зйомками досить складно. Взимку буде дивно знімати серпень, хоча там велика кількість зйомок в павільйонах, робота з комп'ютерною графікою, з будівництвом декорацій. Дійсно велика і серйозна картина планувалася, але, на жаль, як бачите, не відбулася», - сказав Сігле.


Кінопродюсер додав, що команда ще сподівається на відповідь Міноборони, але начальник управління культури Міноборони Антон Губанков і його прес-служба не відповіли на дзвінки, а пізніше виявилися недоступні для коментарів.


За словами Сігле, знімальна група встигла провести консультаційні та деякі технічні роботи. «Наша участь була обумовлена тим, що ми хотіли зробити так, щоб картина була максимально правдива - максимально правдиво розповідала про наших моряків, про героїзм, про боротьбу за човен і так далі», - розповів він.


Нагадаємо, підводний човен «Курськ» затонув шістнадцять років тому, 12 серпня 2000 року. Всі 118 чоловік, хто знаходилися на борту, загинули. Єдиним ЗМІ, допущеним до зйомок рятувальної операції і операції підйому, була знімальна група Віталія Федько (кіностудія «Корона Фільм»). Згодом вона видала тиражем всього в десять примірників фотоальбом «Курськ» з безліччю унікальних знімків. Один з фотоальбомів знаходиться у президента Росії.


Компанія EuropaCorp Люка Бессона почала працювати над фільмом про «Курськ» влітку 2015 року. В основі фільму - книга Роберта Мура «Час помирати: нерозказана історія трагедії "Курська"».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стали відомі подробиці фільму, головну роль в якому зіграє лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?