"Організатор диверсії в Криму" спростував фантазії спецслужб Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Організатор диверсії в Криму" спростував фантазії спецслужб Путіна

"Організатор диверсії в Криму" спростував фантазії спецслужб Путіна
Джерело:  Hromadske

Володимир  Сердюк, якого в підлеглих президенту РФ Володимиру Путіну спецслужбах назвали начальником розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки Міноборони України і організатором "диверсії" в Криму, не має відношення до розвідки і спецслужб.


Про це заявив сам Сердюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.


За його словами, єдиною правдою є його ім'я та прізвище. Також, він дійсно служив в 37-му батальйоні, який, однак, не має ніякого відношення до Головного управління розвідки Міноборони.


"Я служив в 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов'язками було говорити з людьми, боротися з "аватарами", оформляти СОЧ (самовільне залишення частини - ред.). Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я відношення не маю. Не мав і не маю, і не хочу, тому що не володію ні знаннями, ні досвідом. - сказав він. - Я ніколи не був начальником розвідки. Тільки сьогодні вранці дістався до інтернету і почитав все, що пишуть. Я зараз під враженням від усього цього. Шокований. я нічого не організовував і нікого нікуди не відправляв. я добропорядна людина. Чи не терорист, що не затівати нічого. Живу собі і сім'ю годую. а тут прогримів на всю країну. Мені телефонують, а я навіть не знаю, що коментувати. Тривожно через все це".


Він також розповів, що був демобілізований 30 вересня минулого року. Зараз живе в Києві і займається тим бізнесом, який залишив до війни - невеликим проектним бюро.


Він підкреслив, що дійсно знає  Євгенія Панова, заарештованого на два місяці за підозрою в організації диверсії.


"Женю я знаю, у мене навіть є записи, коли я з ним спілкувався згідно зі своїми обов'язками. Я не знаю, що він там розповів, але, очевидно, не по своїй волі. Ми з ним служили в один час, але він звільнився раніше. Він назвав ще двох бійців з нашого батальйону. Це Олексій Сандул і Олег Дмитренко. Олексій взагалі після осколкового поранення, у нього рука не працює. він постійно по лікарнях. Олегу стільки ж, скільки мені - під п'ятдесят років. Ну який з нього розвідник?, - сказав Сердюк. - Судячи з відео, спілкувалися з Женею, м'яко кажучи, не гуманно. За відео зрозуміло, що його били. Реакція якась загальмована. Помітні нестиковки. Навіть коли він моє прізвище називає, з паузами. Таке враження, що йому хтось диктує. А про те, в чому його звинувачують - то у мене в голові не вкладається. Ну де Женя, а де те, що йому інкримінуют?".


За його словами, Панов "патріотично налаштований, але у нього здоров'я слабке". "Він коли ще до нас прийшов, було дивно, як його у військкоматі з таким здоров'ям пропустили", - розповів Сердюк.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Федеральна служба Росії назвала Володимира Сердюка організатором "диверсії" в включеному Криму.


При цьому,  в Міноборони підкреслили, що в складі Головного управління розвідки ніколи не існувало 37-го батальйону 56-ї бригади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?