Скандал з сутичкою ГПУ і НАБУ: відомий нардеп розкрив подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з сутичкою ГПУ і НАБУ: відомий нардеп розкрив подробиці

Скандал з сутичкою ГПУ і НАБУ: відомий нардеп розкрив подробиці
Джерело:  online.ua

Нардеп України від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко розповів, за ким стежили детективи  Національного антикорупційного бюро перед тим, як в центрі Києва сталася їх сутичка із співробітниками Генеральної прокуратури України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook депутата.


Лещенко наголосив, що детективи НАБУ добували відомості про керівника одного з департаментів ГПУ Дмитра Суса. "Коли НАБУ почало відпрацювання Дмитра Суса, одного з керівників кишенькового "департаменту Кононенко-Грановського" в Генпрокуратурі, довелося, стрімголов, кинутися на захист "свого" цінного прокурорського працівника. Сьогодні сайт "Букви" розганяє історію про те, що віроломний спецназ НАБУ побив співробітників Генпрокуратури. По-звірячому, ледь не розіп'яв на капоті Audi Q7. Насправді, це - чергова історія з протистояння кишенькової структури Банкової з першим незалежним правоохоронним органом", - написав він.


"Отже, НАБУ здійснювала зовнішнє спостереження за Сусом в рамках одного з кримінальних проваджень, робила це згідно із санкціями суду. Після чого прокурорські, не маючи на те ніякого права, захопили співробітників наружки НАБУ. Це взагалі як називається? На підставі чого співробітники прокуратури провели затримання співробітника правоохоронних органів під час виконання службових обов'язків. Ясна річ, відбивати своїх приїхав спецназ НАБУ. Хлопцям з НАБУ раджу одного - йти до кінця. Це - лише квіточки. Ви не уявляєте, яке буде виття, коли почнете арешти у справі Мартиненко. Або Пашинського. Або Кононенко-Суркіса-Крючкова. Але пам'ятайте - люди завжди з вами. І якщо треба - вийдуть за вас на вулицю", - додав нардеп.


Пізніше Сергій Лещенко написав: "Уже пройшла доба після силового конфлікту між співробітниками Генпрокуратури з "департаменту Кононенко-Грановського" і спецназом НАБУ. Але генпрокурор Луценко мовчить. Ні прес-конференцію не зібрав, ні відео-звернення не зробив, навіть запису в фейсбуці немає . Якщо Луценко пішов у відпустку, то саме час прокинутися і хоча б віртуально позначити свою позицію. Адже зовсім недавно його фан-клуб розповідав про генпрокурора, який вдень і вночі ловить злодіїв, не покладаючи рук. Але навіть шанувальники Луценко мовчать. Може, це і на краще. Сподіваюся, НАБУ скористається відпусткою, в яку пішла верхівка Генпрокуратури, і доведуть до кінця документування злочинів цих "хлопчиків за викликом".


Нагадаємо,  в Генпрокуратурі підкреслили, що затримали чоловіка, що спостерігав за ними, після чого члени НАБУ втрутилися і влаштували сутичку, в ході якої постраждало три людини.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в НАБУ назвали інцидент з ГПУ "позаштатною робочою ситуацією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?