Скандал з електронним декларуванням: з'явилася нова гучна заява
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з електронним декларуванням: з'явилася нова гучна заява

Скандал з електронним декларуванням: з'явилася нова гучна заява
Джерело:  online.ua

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації оприлюднила заяву, в якому запевнила в коректності рішення про  відмову атестувати систему захисту електронного декларування.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Глибоке обурення викликають висловлювання окремих посадових осіб Назка, які намагаються перекласти свою особисту відповідальність за незавершений і незахищений продукт на державних експертів. Вважаємо неприпустимим подібний тиск на посадових осіб та експертів Держспецзв'язку, які свідомо прийняли непросте, але неупереджене правове і відповідальне рішення в чіткій відповідності до закону", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненому документі не уточнюється, до кого саме служба має претензії, але можна припустити, що Держспецзв'язку відреагувала на заяви заступника голови НАЗК Руслана Рябошапки.

Зокрема, Рябошапка підтвердив, що ДССЗЗІ присвоїло своїм висновкам гриф обмеженого доступу, тим самим - унеможливило виправлення помилок компанією-розробником програмного забезпечення. Також він повідомив, що відмова в атестації системи декларування ґрунтується на фіктивних проблемах, а створення документа в ДССЗЗІ супроводжувалося службовим підробленням.

У той же час ДССЗЗІ в своїй заяві закликала "якомога швидше усунути виявлені недоліки для повторного проведення експертизи і отримання атестата відповідності".

У документі також наводиться розширений перелік претензій Держспецзв'язку до комплексу електронного декларування.

У свою чергу, Рябошапка на своїй сторінці в Facebook написав, що відомство не влаштовує розташування додатків № 1 і № 2, так що довелося їх поміняти місцями. Крім того, за його словами, в списку претензій 90% - це опис програмного забезпечення, а 10% - "брехня, напівбрехня і маніпуляції".

Раніше стало відомо, що  Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України відмовила у видачі атестату відповідності системи електронного декларування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?