Савченко розповіла, як могла померти, і висунула версію свого звільнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко розповіла, як могла померти, і висунула версію свого звільнення

Савченко розповіла, як могла померти, і висунула версію свого звільнення
Джерело:  apostrophe.ua

Народний депутат України Надія Савченко, яку два роки незаконно утримували в Росії, заявила, що її звільнили лише тому, що вона могла померти в будь-яку хвилину і в разі летального результату перестала б бути розмінною монетою для Кремля.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Савченко  "Апострофу".


"Мене звільнили достроково, хоча, на мій погляд, могли б звільнити і раніше, якби з цього не намагалися отримати політичні бонуси. Прийшов час і мене звільнили, тому що я могла померти в будь-яку хвилину. І більше торгуватися за мене не було б сенсу. Мертва Надія коштує дешевше, ніж жива, і виглядає дуже погано: ось такий обмін. І хоча мені говорили, що голодовка нічого не дасть, але саме завдяки їй я прискорила процес. Тільки коли у мене кров загусла в 4 рази і коли я могла померти кожну хвилину, мене обміняли", - сказала нардеп.


За її словами, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка відпустили також через погане здоров'я.


"Слідом за мною обміняли Солошенка і Афанасьєва, тому що у них теж були проблеми зі здоров'ям, вони так само могли померти в російських в'язницях. І тоді Путін б дуже погано виглядав перед світовою спільнотою, якби почав повертати українців закатованими або мертвими", - зазначила Савченко.


На її думку, в Росії продовжують утримувати Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українців лише тому, що вони поки в доброму здоров'ї.


"Всіх інших вони (росіяни - ONLINE.UA) продовжують утримувати", - підкреслила вона.


Раніше  Савченко заявила про те, що має намір поїхати на окуповані території Донбасу з гранатою, щоби знову не потрапити в полон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?