У Росії пояснили, чому не можна говорити "на Україні"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, чому не можна говорити "на Україні"

У Росії пояснили, чому не можна говорити "на Україні"
Джерело:  Ехо Москви

Російський журналіст Сергій Пархоменко розповів, що в умовах  воєнного конфлікту, який Росія розв'язала на Донбасі, росіяни могли б піти на те, щоб почати говорити "в Україні".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на авторську передачу журналіста на "Ехо Москви".


"До речі, я не знаю, чи помітили ви, що я останнім часом став говорити «в Україні», хоча зізнаюся вам, що я вважаю, що з точки зору російської мови це неправильно. Російська мова велить нам говорити «на Україні», але я навмисно перейшов на цю форму, тому що, як то кажуть, мені не шкода, а українці на цьому дуже наполягають, для них це надзвичайно важливо, вони спеціально подавали всякі папери в ООН, просили, щоб так це було змінено. для них це має деяке спеціальне символічне значення", - сказав Пархоменко.


"Я вважаю, що в нинішніх обставинах, коли Росія є агресором, а Україна є жертвою цього агресора, ми можемо піти на такий вчинок. І ось я на нього йду. Це так, маленька лінгвістична примітка, щоб ви не дивувалися. Хоча я по-колишньому вважаю, що граматика російської мови велить нам чинити по-іншому. Але в даному випадку це менш важливо", - підкреслив журналіст.


Як повідомляв ONLINE.UA, на думку Пархоменко,  диктатором, який змінить президента Росії Володимира Путіна, є глава Нацгвардії РФ Віктор Золотов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?