Українець розповів про знущання ФСБ на КПП в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Українець розповів про знущання ФСБ на КПП в Криму

Українець розповів про знущання ФСБ на КПП в Криму
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилась розповідь українця Микити Панасенко, який їхав до родичів в окупований Росією Крим і був змушений пройти через знущальні процедури співробітників  Федеральної служби безпеки Росії  на КПВВ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Панасенко.


"Для того, щоб знайти можливих українських засланих козачків, Росія тепер прикладає багато зусиль: відбирає у людей паспорти для багатогодинної перевірки і змушує їх спілкуватися з озброєною людиною лицем до лиця в тісній кімнаті. На таку собі співбесіду, під час якої вам можуть наказати вивернути кишені, дістати всі речі з сумки, продиктувати всі ваші особисті дані (або ваших родичів), оглянути ваш ноутбук або мобільний телефон. і плювати вони хотіли на приватне життя. А через процедури обшуків і допитів людям доводиться стояти на КПП дуже довго. Я, наприклад, провів на "Армянську" аж 5 годин", - написав чоловік.


Він докладно описав, як люди добираються до пункту пропуску "Каланчак", а потім стоять кілька годин на спеці.


"Як люди потрапляють на окупований півострів з території України? Їдуть на автобусах. Наприклад, маршрутом "Одеса - Ялта". Бус виходить з Одеси і направляється до адміністративного кордону. По дорозі набирає пасажирів в Миколаєві і Херсоні. З Херсона сюди довезуть за 100 гривень . Туристів залишають до КПП "Каланчак". Далі вони як пішоходи проходять дві митниці, витримують обшуки і в'їдливі запитання. Якщо у прикордонників щось там зламалося, то доводиться якийсь час стояти в черзі. Щастить тим, хто їде вночі - вдень сховатися від сонця ніде", - продовжує свою розповідь українець.


За його словами, росіяни розпускають про українських прикордонників різні чутки, наприклад, про те, що вони забирають у туристів цукерки, ліки, рвуть російські паспорти кримчан. Однак, як зазначає Панасенко, у нього українські прикордонники не просили навіть сумку відкрити.


Коли він їхав назад, російські прикордонники жінок, юнаків до 18 років і старше 50 пропустили без черги. Решта кілька годин провели на вулиці. Потім з кожним по черзі говорили ФСБшники.


Панасенко призводить короткий діалог з представником ФСБ РФ.


"- А навіщо всі ці нові процедури ввели?

- Як навіщо? Україна нам війну оголосила.

- В сенсі? Не може такого бути.

- Новини подивися. Ваш президент там таке несе. Кажу ж, війна почалася.

- [Мовчу]

- Та жартую я. Наказ надійшов, виконуємо. А взагалі, ви там до кордону стільки танків пригнали. Ось і ми посилюємо оборону.

- Ясно", - написав українець.


Раніше пропагандисти Першого каналу російського ТБ, сфабрикував фейк про затримання "українських диверсантів" у Криму,  допустили ляп - в сюжет за 8 серпня потрапив кадр з повним місяцем, який був ще 19 липня, за 20 днів до цього.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?