Вихід Британії з ЄС: стала відома важлива деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Британії з ЄС: стала відома важлива деталь

Вихід Британії з ЄС: стала відома важлива деталь
Джерело:  The Times

У зв'язку з неготовністю нових відомств  вихід Великобританії з Євросоюзу  закінчиться не раніше кінця 2019 року, що майже на рік довше, ніж передбачалося.


Про це британські міністри в приватному порядку попередили ключових політиків в Лондоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sunday Times.


Незважаючи на очікування того, що  прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей  формально запустить дворічний процес виходу Великобританії з ЄС в січні 2017 року, вихід може затягнутися. "Не дивлячись на політичний тиск, який чиниться на Мей з метою дотримуватися цього графіка, вона може бути змушена зробити відстрочку, оскільки її нові департаменти з виведення держави з Євросоюзу і з міжнародної торгівлі можуть виявитися не готові", - повідомляє видання.


"У них немає інфраструктури для людей, яких їм потрібно взяти на роботу. Вони кажуть, що навіть не знають, які питання ставити, коли справа дійде до переговорів з Євросоюзом", - сказало джерело з адміністрації Лондона з посиланням на двох міністрів.


Глава новоствореного міністерства з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс назвав орієнтовний термін завершення цього процесу - кінець 2018 або початок 2019 року, проте до цих пір найняв тільки половину необхідних його відомству співробітників. Перед міністром зовнішньої торгівлі Ліамом Фоксом також стоїть важке завдання знайти експертів по переговорам, яких Лондону катастрофічно не вистачає в зв'язку з тим, що десятки років переговорним процесом займався Брюссель.


Відзначається, що серед причин ймовірної затримки Brexit називаються також парламентські вибори в Німеччині у вересні 2017 року та президентські - у Франції в травні 2017 року.


Як неодноразово заявляла сама Тереза ​​Мей, Лондон не має наміру починати переговори про вихід з Європейського Союзу до 2017 року.


Нагадаємо,  Тереза ​​Мей очолила британський уряд після того, як в зв'язку з підсумком референдуму про вихід Великобританії з ЄС пішов у відставку її попередник Девід Кемерон.


Як повідомляв ONLINE.UA,  23 червня за Brexit висловилися 52% британців, які взяли участь в плебісциті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?