Бойовики-дезертири: розвідка оприлюднила дані про втікачів зі зброєю
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики-дезертири: розвідка оприлюднила дані про втікачів зі зброєю

Бойовики-дезертири: розвідка оприлюднила дані про втікачів зі зброєю
Джерело:  online.ua

Українська розвідка  дізналася про дезертирів з числа російських найманців, які воюють на боці ДНР і ЛНР та збігають разом зі зброєю.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУ розвідки Міноборони України в Facebook.


"З огляду на значні втрати особового складу, жорстку систему примусу до участі в бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, а також регулярні побори з боку командного складу в т.ч. вилучення награбованого майна, в частинах і з'єднаннях 1 АК ВС РФ зростає число випадків дезертирства зі зброєю військовослужбовців переважно з числа осіб, які мають кримінальне минуле і були достроково звільнені з місць позбавлення волі за спеціальною програмою мобілізації", - йдеться в повідомленні.


Так, в одній з бригад двоє військових втекли, прихопивши з собою особисті речі і документи по службі.


"11 серпня самовільно залишили передові позиції зі зброєю два військовослужбовців 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК ВС РФ, завчасно заволоділи особистими речами та документами поранених товаришів по службі в т.ч. паспортом громадянина Росії Скобелєва Анатолія Миколайовича, 28.01.1980 р.н., паспорт виданий УВС Калінінського району м. Челябінськ", - відзначили в ГУР.


"12 серпня передові позиції 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ВС РФ самовільно залишили шість військовослужбовців, з них троє - зі зброєю. Збройні дезертири вчинили пограбування фінансової частини, а також відділу кадрів полку і викрали в т.ч. паспорти громадян Росії, які використовувалися в якості документів прикриття кадровими офіцерами ЗС РФ", - додали у відомстві.


Раніше розвідка дізналася, що  бойовики на Донбасі готуються влаштувати масштабні провокації по всій лінії зіткнення, а також мають намір звинуватити сили АТО в недотриманні Мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?