В США відбулась нова масштабна космічна подія: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

В США відбулась нова масштабна космічна подія: опубліковані фото

В США відбулась нова масштабна космічна подія: опубліковані фото
Джерело:  SpaceX

Американська компанія Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) успішно запустила на геостаціонарну орбіту комерційний супутник зв'язку JCSAT-16.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.


Супутник належить оператору супутникового зв'язку Азіатсько-Тихоокеанського регіону SKY Perfect. Запустили його на ракеті-носії Falcon 9 з бази ВПС США на мисі Канаверал у Флориді.


На платформу в Атлантичному океані, яка називається "Of Course I Still Love You" успішно приземлилася перша ступінь ракети-носія. Вона відокремилася на висоті приблизно 70 км.


Потім носій вийшов на орбіту і успішно від'єднав супутник, який буде виконувати функцію резервного передавача для інших супутників компанії.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  посол України в Вашингтоні Валерій Чалий заявив про намір України і США здійснити спільний космічний запуск.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?