На Заході оцінили загрозу загострення війни Росії і України
Категорія
Світ
Дата публікації

На Заході оцінили загрозу загострення війни Росії і України

На Заході оцінили загрозу загострення війни Росії і України
Джерело:  FT

Військовий конфлікт на Донбасі України, який розв'язав президент Росії Володимир Путін, є найбільшою загрозою миру в Європі з 1945 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на редакційну статтю Financial Times, яку переклав  24 канал.


З огляду на те, як підконтрольна Путіну Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Україну в підготовці "диверсій" на кордоні з Кримом, в FT прийшли до висновку, що "Україна і Росія знову стоять на порозі відкритої війни".


"Хоча перестрілка на кордоні і правда була, її обставини туманні. Погане віщує те, що Росія, очевидно, перевищує масштаби цього інциденту, щоб зробити з нього привід для поновлення воєнних загроз", - зазначають автори статті.


Вони відзначають, що поки Путін не хоче йти на ризик, пов'язаний зі свіжим конфліктом, адже геополітична ситуація останнім часом сприятлива для Росії: Туреччина примирилася з Москвою, в США кандидатом в президенти став Дональд Трамп, який пропонує віддати Москві Крим, а ЄС стрясають наслідки Brexit.


"Однак з огляду на парламентські вибори, намічені на наступний місяць, Путін може вирішити, що невелика військова вистава необхідна, щоб відвернути увагу населення від стагнації економіки і знову представити себе незамінним рятівником країни", - йдеться в статті.


Також в редакції наголошують, що Путін відмовився від переговорів в "нормандському форматі" для отримання поступок, - ослаблення санкцій або більше офіційної участі США в українських переговорах.


Крім іншого, в Financial Times назвали українську ситуацію "найбільшою загрозою миру в Європі з 1945 року".


Нагадаємо,  10 серпня російські спецслужби заявили про захоплення «українських диверсантів» на території Криму.


Як повідомляв ONLINE.UA, блогер Антон Ходза вважає, що  немає сенсу витрачати сили на аргументацію у відповідь на безглузді провокації Росії в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?