У Норвегії зробили гучну заяву з приводу "українських диверсантів" у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Норвегії зробили гучну заяву з приводу "українських диверсантів" у Криму

У Норвегії зробили гучну заяву з приводу "українських диверсантів" у Криму
Джерело:  online.ua

Російська Федерація несе особливу відповідальність за уникнення подальшої ескалації ситуації навколо  окупованого Криму, заявив міністр закордонних справ Норвегії Бьорген Бренде.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в Норвегії.


Реагуючи на звинувачення російської сторони України в підготовці диверсійних акцій в Криму, Бренде заявив: "Норвегія солідарна з іншим світовим співтовариством щодо міжнародно-правового статусу Криму. Крим є і буде частиною України».


«Анексія Росією Кримського півострова є порушенням міжнародного права. Росія несе особливу відповідальність за уникнення подальшої ескалації ситуації ", - заявив глава МЗС Норвегії.


Він також висловив стурбованість зростанням напруженості у відносинах між Росією і Україною і закликав сторони утримуватися від заяв та кроків, які можуть привести до подальшого загострення ситуації.


Посольство також зазначає, що широкий відгук у норвезькому суспільстві отримало звернення посла України в Норвегії В'ячеслава Яцюка до українців на території Норвегії і громадян Норвегії з проханням поширювати правдиву інформацію про останню провокацію Росії проти України і закликом розглянути інші заходи та ініціативи на підтримку України.


Також повідомляється, що українською громадою Норвегії планується проведення громадської акції в центрі Осло в підтримку України проти дій агресора.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України  і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.


Після цього  президент РФ Володимир Путін закликав світову спільноту чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі на полях G20 не має сенсу.


У відповідь  президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?