Київ приєднався до пілотного проекту Мін'юсту «Шлюб за добу»
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ приєднався до пілотного проекту Мін'юсту «Шлюб за добу»

Київ приєднався до пілотного проекту Мін'юсту «Шлюб за добу»
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 серпня, в Києві в сервіс-центрі «Готово!» був запущений пілотний проект «Шлюб за добу». Столиця стала четвертим з шести міст, де українці можуть одружитися без бюрократичних перепон і затримок.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


«Ми прийняли рішення, що треба відходити від радянських бюрократичних процедур, які існували в Україні в останні роки, коли молоді пари повинні були чекати місяць, а іноді і більше, щоб зареєструвати шлюб. Факти свідчать про те, що в кожному четвертому випадку пари змушені були шукати шляхи, щоб прискорити цей процес. Тому ми створили умови, щоб вільні українці могли вільно приймати рішення, коли їм одружуватися », - заявив міністр юстиції України Павло Петренко.


За його словами, Київ став четвертим з шести українських міст, де буде запущений даний пілотний проект. Міністр нагадав, що 19 серпня аналогічний сервіс буде запущений у Львові, а на початку вересня - в Херсоні.


«Сервіс користується популярністю серед громадян, про що свідчить статистика шлюбів за новою процедурою. З моменту запуску пілота в Сєвєродонецьку, Одесі та Маріуполі майже 200 українських молодих пар зареєстрували шлюб за цією процедурою », - додав глава Мін'юсту.


Він також підкреслив: з наступного року аналогічна процедура буде запущена по всій країні.


"Наше завдання як держави - забезпечити якісний сервіс. Українці повинні любити один одного, а про документи подбає Мін'юст. Це наше гасло, яке ми втілюємо в життя", - запевнив Петренко.


Він поінформував, що сьогодні першими в столиці за новою процедурою одружилися переможці конкурсу історій кохання. Міністр закликав всі молоді пари, які збираються взяти шлюб, брати участь в конкурсі і стати першими, хто одружується під час запуску пілотного проекту у Львові та Херсоні.


Надіслати історії та фото можна за адресою електронної пошти  [email protected].










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?