Скандал навколо електронного декларування: прийнято важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал навколо електронного декларування: прийнято важливе рішення

Скандал навколо електронного декларування: прийнято важливе рішення
Джерело:  online.ua

У Національному агентстві з питань запобігання корупції  прийнято рішення про офіційний початок роботи 15 серпня, заявила на засіданні відомства глава НАЗК Наталія Корчак.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112 Україна ».


"На сьогоднішній день існують політичні та юридичні умови для старту системи електронного декларування. Національним агентством розроблені і затверджені всі рішення, необхідні для запуску системи електронного декларування», - заявила Корчак.


«Не дивлячись на відмову розробника програмного забезпечення усунути недоліки програмного забезпечення, Нацагентство заявляє про початок своєї повноцінної роботи як органу держвлади по всім напрямкам антикорупційної діяльності, в тому числі і по напрямку електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави з 15 серпня 2016 року" , - додала вона.


У НАЗК також закликали розробника, ТОВ "Міранда", завершити всі процедури по налаштуванню системи і запустити її у визначений законодавством термін, а саме о 00:00 15 серпня 2016 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, початок повноцінної роботи НАЗК і  введення системи електронного декларування є ключовою перешкодою для введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.


Раніше в Євросоюзі виступили з офіційною заявою про те, що Київ повинен забезпечити повноцінний запуск електронного декларування 15 серпня.


Раніше стало відомо, що  запуск системи електронного декларування, обіцяний Україною 15 серпня, відкладається через проблеми із забезпеченням комп'ютерної безпеки цієї комп'ютерної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?