Бізнесмен видав гучну розповідь про злочинні схеми Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Бізнесмен видав гучну розповідь про злочинні схеми Путіна

Бізнесмен видав гучну розповідь про злочинні схеми Путіна

Бізнесмен Максим Фрейдзон, що живе в Ізраїлі, розповів про те, як в 90-ті роки в Санкт-Петербурзі в Росії створювався союз криміналітету і влади, до якого входив і тодішній чиновник мерії  Володимир Путін, що в даний час займає пост президента Російської Федерації, а також про низку вбивств, пов'язаних з діяльністю злочинного угруповання.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Фрейдзона "Радіо Свобода".


За словами бізнесмена, Володимир Путін був пов'язаний з мафією в Санкт-Петербурзі за часів мерства Анатолія Собчака, але ще більший вплив і успіх злочинне угруповання отримало при призначенні Путіна главою ФСБ, а також трохи раніше, в 1997 році, коли Путін зміцнився в Адміністрації президента .


«Я думаю, він погодив і отримав для "колективу"карт-бланш на захоплення пітерського порту і перепродаж його в Москву (без підтримки пітерського колективу москвичі ніколи б в порт не зайшли)», - розповів Фрейдзон.


«У 97-му ціною чималої крові ОБІП став керуючою компанією порту. А з моменту, коли Путін очолив ФСБ, просто радість прийшла в кишлак. Трабер і Ко зовсім страх перед законом втратили. У період захоплення, розпродажі і освоєння порту були вбиті капітан ВАТ "Морський порт Санкт-Петербурга" Михайло Синельников, його помічник з безпеки Сергій Боєв, начальник ВАТ "Північно-Західне пароплавство" Євген Хохлов, головний кадровик "Північно-Західного пароплавства" Микола Євстаф'єв , співвласник ЗАТ "Північно-Західний митний термінал" Микола Шатило, генеральний директор цього ЗАТ Вітольд Кайданович. Загинули співвласники ЗАТ "Концерн" Орімі "Дмитро Варварин і Сергій Кріжан, що конкурували за ВАТ "Петролеспорт", і інші менш відомі люди», - згадує Фрейдзон.


За його словами, найгучнішим було вбивство віце-губернатора Санкт-Петербурга Михайла Маневича, якого розстріляли з автомата прямо на Невському проспекті в 1997 році.


«Маневич був проти того, щоб порт остаточно вийшов з-під міського контролю. Я думаю, що це і було основною причиною рішення вбити Маневича. Після цього вже ніяких спроб міської влади контролювати те, що відбувається в порту не було, само собою. Трохи пізніше Дюков, Міллер і Трабер перекочували з ОБІПа в керівництво порту. Дюков став гендиректором порту, Міллер - заступником з інвестицій, Трабер - членом ради директорів порту. Порт успішно продали москвичам», - згадує Фрейдзон.


«Я думаю, що Володимир Володимирович (Путін - Ред.) це курирував і як пайовик, і як керівник ФСБ, тому що пітерський порт - це стратегічний об'єкт державного значення», - продовжує Фрейдзон.


«Якщо говорити про реальний зв'язок Володимира Володимировича вже в статусі керівника Федеральної служби безпеки зі злочинним світом, то він, на мій погляд такий: його найближчий довірений помічник Міллер (Олексій Міллер, нині глава« Газпрому - Ред.») під його безпосереднім патронажем працював в порту, і вся діяльність в порту, включаючи її кримінальний аспект, Міллеру була дуже добре відома як безпосередньому учаснику», - розповідає Фрейдзон.


«Плануванням та реалізацією оргзаходів, які потрібно було втілити в життя для того, щоб порт захопити, грамотно оформити і продати, займалися Саша Дюков і Льоша Міллер, вони ж як "уповноважені представники" проводили переговори, а якщо не вдавалося домовитися, з'являвся Трабер зі товариші, і питання вирішувалося кардинально», - розповів Фрейдзон.


При цьому, за його словами спочатку Путін особливо не рвався в політику.


«Не рвався спочатку. Однак статуя Петра Першого в кабінеті тихо плекала. До речі, було ж прекрасне інтерв'ю з Путіним після виборів. Коли з'ясувалося, що Путін виграв, він сказав: "У кошмарному сні такого уявити собі не міг". Я це інтерв'ю дивився, і якраз Діма Скигін подзвонив, сказав: ми мали рацію. Я думаю, що Володимиру Володимировичу було некомфортно, спочатку вже точно. Тут потрібно бути специфічною людиною. Він гроші любить, публічністю ніколи не відрізнявся. Але влада змінює людей», - вважає Фрейдзон.


Як повідомляв ONLINE.UA, журналіст Віталій Портников вважає, що  історія з "українськими диверсантами" в окупованому Криму не є підготовкою до війни - це просто чергове загострення психічної хвороби президента РФ Володимира Путіна, який веде себе, як щур, загнаний в кут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?